Apple Face ID ile ilgili yeni bir patent aldı - Haberler - indir.com

Apple Face ID ile ilgili yeni bir patent aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-21 12:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın iPhone ailesi için Face ID’nin yeni bir sürümü gelebileceği iddia ediliyor. Bu kapsamda ise yeni bir patent içeriği ortaya çıkmış durumda. Apple’ın bu yeni patentine göre Face ID tarafına sıcaklığı da dahil etmesi konuşuluyor. 2021 yılının sonunda gelecek olan iPhone 13 ailesine yönelik detaylar karşımıza çıkmaya devam ediyor. Son olarak Bloomberg kaynağına göre ekrana entegre Touch ID ile gelebileceği güneme gelirken, çentik tarafında ise selefi modellerine göre bir hayli küçülmesi bekleniyor. 2021 yılında ise hem parmak izi okuma Touch ID hem de 3D yüz tanıma olan Face ID’nin bir arada olabileceği düşünceleri bulunuyor. Ancak yeni detay şirketin Face ID için bir patent aldığını gösteriyor.

Bu patentin detayında ise yüz tanıma özelliği oluyor. Teknoloji devinin yüzün ısı haritası özelliğinin Face ID’ye dahil etmek istediği gözüküyor. Yüz tanıma güvenliğini artırmak isteyen şirketin bu sistem ile daha güvenli bir alt yapı sunması hedefleniyor. Kişiye özel olan yüz haritasının kullanılması beklenirken, bunun için ise herhnagi bir detay henüz netleşmiş değil.

Apple katlanabilir iPhone modeli için testlere başladıApple katlanabilir iPhone modeli için testlere başladı

Apple’dan Face ID için yeni bir patent alındı

2021 yılında karşımıza gelecek olan iPhone 13 ailesi hakkında bilinen detaylara göre modeller 1 TB dahili depolamaya sahip olacak. Şirketin şuan için 256 GB ve 512 GB versiyonları pazarda bulunurken, yeni nesil modeller ile beraber hem Face ID teknolojisinin gelişmesi beklenirken, diğer yandan ise depolamanın da artması bekleniyor. Ayrıca Pro modelde geniş açı bir lens daha olması beklenirken, 2021 Pro max modelinde periskop kamera bulunma ihtimali de bulunuyor.

Eylül ayı ile beraber resmi olarak lanse edilmesi beklenen iPhone 13 ailesine yönelik bilinen detayların bunlardan ibaret olduğunu belirtelim.


Apple Windows 10 ve Xbox için Podcast uygulaması geliştiriyorApple Windows 10 ve Xbox için Podcast uygulaması geliştiriyor
Apple Watch'lar artık Covid-19 testi yapabiliyorApple Watch'lar artık Covid-19 testi yapabiliyor

PAYLAŞ