Apple eski iPhone'lar için iOS 12.5 güncellemesi yayımladı - Haberler - indir.com

Apple eski iPhone'lar için iOS 12.5 güncellemesi yayımladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-16 20:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bir süredir eski iPhone modelleri için güncelleme yayımlamayan Apple, iOS 12 desteklemeyen akıllı telefonları için iOS 12.5 güncellemesi yayımladı. Bu güncellemeyle COVID-19 maruziyet bildirimi özelliği iPhone 6 gibi modellere geldi.

Yeni akıllı telefon modelleri için sık sık yazılım güncellemeleri yayımlayan Apple bildiğiniz gibi eski modelleri için güncelleme yayımlama aralıklarını gittikçe açıyor. iPhone 6 gibi modellerin iOS 14 güncellemesini desteklemeyeceğini açıklamıştı.

Düz kenarlı Apple Watch konseptiDüz kenarlı Apple Watch konsepti

Pandemi döneminde  özel bir yazılım geliştirme kararı alan şirket bu yazılımı yeni günlemeleriyle yayımlamıştı. "COVID-19 maruziyet bildirimi" olarak hazırlanan bu algoritma, iPhone kullanıcılarının sosyal mesafeyi korumalarına yardımcı olarak, bu sayede de salgının kontrol altına tutulmasına yardımcı oluyordu. Yeni nesil iPhone modellerinde bir süredir kullanılabilen bu özellik, artık eski iPhone modellerinde de kullanıcılar tarafından da kullanılabilecek.

iOS 14.3 güncellemesi yayımlandı

Apple, iOS 14'ü desteği alamayan iPhone 6 gibi modelleri için, yeni bir yazılım güncellemesi yayımladı. "iOS 12.5" olarak yayımlanan bu yazılım güncellemesi, aslında COVID-19 salgınıyla ilgili olarak tasarlandı. Eski model iPhone kullanıcılarını COVID-19 maruziyet bildirimi kapsamına dahil etme kararı alan ABD merkezli teknoloji devi yeni güncellemeyle birlikte bazı güvenlik iyileştirmelerini de kullanıcılara sundu.

COVID-19 maruziyet bildirimleri, aslına bakarsanız HES uygulamasında olduğu gibi bir çalışma sistemine sahip. Algoritma Bluetooth tabanlı kullanıma sunulan bir hizmet. Bu algoritma ile iPhone modelleri çevreye sürekli olarak sinyal yayıyor ve sosyal mesafenin aşıldığı durumlarda kullanıcıları bildirimlerle uyarıyor. Ayrıca kullanıcıların, COVID-19 test sonuçlarını da gönüllü olarak ekleyebildikleri bu algoritma, pozitif bir kişiyle temas edilmesi durumunda da kullanıcılara gerekli uyarıyı yaparak covidli biriyle temas ettiklerinden haberdar olmalarını sağlıyor. Ayrıca Apple, söz konusu özelliğin yerel sağlık birimlerinin desteklemesi halinde kullanılabileceğini belirtiyor. Apple eski iPhone modelleri için de sunduğu iOS 12.5'le ilgili hata düzeltmeleri hakkında ise detaylı bir bilgi vermiyor


Apple Watch EKG algoritmasını güncellediApple Watch EKG algoritmasını güncelledi
Apple hücresel modem üretimine başladıApple hücresel modem üretimine başladı

PAYLAŞ