Apple 3 aylık kazancıyla şaşırtmayı başardı - Haberler - indir.com

Apple 3 aylık kazancıyla şaşırtmayı başardı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-29 13:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Pandemi süreci içerisinde gelir seviyesini değiştirmeyi başaran teknoloji devi Apple, adeta bu dönemlerde altın çağını yaşıyor demek mümkündür. Şirketin en büyük sorunu ise artan taleplere yetişmek zorunda kalması oldu. ABD merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Apple, neredeyse her yıl içerisinde rekor kurmayı başaran isimler arasında gelir. Son olarak ise geçtiğimiz çeyrek dönemde 100 milyar dolar gelir elde etmeyi başaran şirket, şimdi de kar elde etmek konusunda yeni bir rekor kırmayı başardı. 2.çeyrek finansal raporlarından elde edilen bilgilere göre şirket, iPhone, iPad ve iMac gibi ürünlerden elde edilen kazanç geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 110 artırmayı başardı. 

Apple 3 ayda 89.6 milyar dolar kazanç elde etti

Yeni finansal faaliyet raporlarında yer alan bilgileri açıklayan başarılı şirket, yılın 2. çeyreğinde 89.6 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı. Geçtiğimiz yılın aynı dönemlerindeki bilgilere göre ise yüzde 54 oranın da büyüme sağlayan bu teknoloji devi, kar oranını da yüzde 110 oranında artırmayı başararak, 23.6 milyar dolara çıktı. Adeta altın çağı içerisinde yer alan Apple, akıllı cep telefonlardan tabletlere kadar neredeyse her üründe gelirlerini neredeyse ikiye katlamış oldu. 

Apple Türkiye, bazı ürünlere zam yaptıApple Türkiye, bazı ürünlere zam yaptı

iPhone akıllı cihaz satışlarında büyük bir artış yakalayan şirket, bir önceki döneme göre yüzde 50 oranında daha fazla telefon satışı yapmayı başardı. ABD merkezli teknoloji devi, bu dönem içerisinde akıllı cep telefonlardan 48 milyar dolar kazanç elde etmeyi başardı. Apple tam olarak hangi modelden kaç adet satış yapıldığı açıklanmadı. Fakat satışların büyük bir kısmının iPhone 12 serisinden geldiği düşünülüyor. Pandemi sebebiyle değişen bu ihtiyaçlar, tablet ve bilgisayarlara olan ilginin de her geçen gün artmasına sebep oldu. Apple, iPad satışlarından elde etmiş olduğu geliri yüzde 78 artırarak 7.8 milyar dolar'a ulaşırken, aynı dönem içerisinde iMac satışları yüzde 70 artışla 9.1 milyar dolara ulaştı. Satışların yüzde 50'si, ürünü ilk defa alan kullanıcılara yapıldı. Donanım kısmında olduğu kadar yazılım tarafından da yükselişe geçen şirket, servislerden elde etmiş olduğu bu kazancı yüzde 25 oranında artırdı. Bu sayede Apple'ın Arcaide ve Music gibi servislerden elde edilen gelir 16.9 milyar dolara ulaştı.


Apple ücretli Podcast servisi ilk defa görüldüApple ücretli Podcast servisi ilk defa görüldü
Apple 430 milyar dolar yatırım yapacağını duyurduApple 430 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu
Apple yeni MacBook Pro hedefini açıkladıApple yeni MacBook Pro hedefini açıkladı

PAYLAŞ