Apple 2020'nin ilk çeyreğinde Premium akıllı telefon satışlarıyla zirvenin sahibi oldu - Haberler - indir.com

Apple 2020'nin ilk çeyreğinde Premium akıllı telefon satışlarıyla zirvenin sahibi oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-16 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Araştırma şirketi Counterpoint Research tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre 2020 yılının ilk çeyreğinde en fazla Premium akıllı telefon satan şirket belli oldu. Yapılan araştırmalar neticesinde 2020’nin ilk çeyreğinde en fazla satan 5 Premium akıllı telefonun 4’ü iPhone cihazı oldu. Counterpoint Research, 2020 yılının ilk çeyreğinde en fazla satılan akıllı telefonları belirledi. Buna göre sektörde fiyatı 400 dolardan fazla olan akıllı telefonlar Premium modeller olarak değerlendirildi. Bu çıta sınırının ise bir süre sonra daha da yukarılara çıkması bekleniyor.

Koronavirüs salgını sebebiyle dünya ekonomisinin durgunluk yaşamasından ötürü, diğer sektörleri etkilediği gibi akıllı telefon pazarını da derinden etkiledi. Yapılan söz konusu araştırmaya göre 2020 yılının ilk çeyreğinde fiyatı 400 dolardan fazla olan akıllı telefonların satışında yüzde 13 düşüş yaşandığı gözüküyor. Premium akıllı telefonlardaki bu düşüş, telefonların dünyaca popüler hale gelmesi sonrasında görülmüş en büyük düşüş olarak gözüküyor.

iPhone'da JPG görüntüleri nasıl HEIC'e dönüştürülür?iPhone'da JPG görüntüleri nasıl HEIC'e dönüştürülür?

2020 ilk çeyreğin en çok satan Premium akıllı telefonları

Premium akıllı telefon satışlarında büyük bir düşüş yaşanması ile beraber 2020’nin ilk çeyreğinde Xiaomi ve Oppo’nun Pazar payında düzenli bir artış yaşandı. Counterpoint Research’ın raporuna göre Apple, Premium akıllı telefon pazarına yüzde 57’lik bir hakimiyete sahip durumda. Apple’ın arkasında ise Samsung ve Huawei bulunuyor. Raporda, Oppo’nun Reno 3 ve Reno 3 Pro 5G modeli ile premium akıllı telefon pazarında yüzde 67’lik bir büyüme gösterdiği ve Xiaomi’nin ise Mi 10 5G ve Mi 10 Note cihazları sayesinde yüzde 10’luk bir büyüme yakaladığı gözüküyor.

Yayınlanan araştırma raporuna göre Xiaomi, premium akıllı telefon pazarında yüzde 10’luk büyümenin haricinde ilk defa pazarda ilk 5 şirket arasına girmeyi başardı. Xiaomi’nin ilk 5’e girmesinin haricinde ise telefon pazarında ilk 3 sıralamasında ciddi bir konumda olduğu gözüküyor. İlk sırada bulunan Apple, Samsung ve Huawei ise bütün pazarın yüzde 88’ine sahip durumdalar. iPhone 11 modeli ile her bölgede en fazla akıllı telefon satan Apple, arkasında ise Huawei, Çin’deki bir numaralı yerinde bulunuyor. Samsung’un ise hiçbir modelinin en fazla satılan Premium listesinde yer almaması dikkat çekiyor.

Premium akıllı telefonların 400 dolar ve üzeri olan satışlarında düşüş yaşamasına rağmen fiyatı 600 doların üzerinde olan akıllı telefonlara geçtiğimiz yıla göre daha fazla para harcandığı gözüküyor. Bu fiyat aralığında dünyada en fazla satan telefonlar iPhone XR ve iPhone 11 olarak gözüküyor.


WhatsApp iPhone özellikleri gelişiyorWhatsApp iPhone özellikleri gelişiyor
Katlanabilir ekranlı iPhone modeli hakkında yeni sızıntılarKatlanabilir ekranlı iPhone modeli hakkında yeni sızıntılar

PAYLAŞ