App Store Türkiye İçin Üzücü Zamlar Geldi - Haberler - indir.com

App Store Türkiye İçin Üzücü Zamlar Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-05 14:26:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler teknoloji markası Apple’dan ülkemiz için zam haberlerini görmeye devam ediyoruz. Son olarak iPhone modelleri ve genel ürün yelpazesinde fiyat artışına giden şirket şimdi ise App Store tarafına yeni bir hamle yaptı. Dolar kurunda son zamanlarda yaşananlardan sonra şirket kuru 7 TL baz alarak mağazada yer alan uygulama fiyatlarında artışa gitti. Dün akşam ile beraber yeni fiyatlar uygulanırken artık Apple’ın mağazada 0.59 TL’ye satmış olduğu oyun ve uygulamalar 1.99 TL’ye ve 8.49 TL’ye satılan uygulama ve oyunlar ise 26.99 TL’ye yükseltildi. Diğer  yandan 29.99 TL’ye satışta olan uygulama ve oyunların fiyatlarının ise 49.99 TL’ye yükseldiğini görüyoruz.

App Store Türkiye Yeni Fiyatlar

Apple, Ekim ayında App Store Affiliate sonlandırılıyorApple, Ekim ayında App Store Affiliate sonlandırılıyor

Bir süre önce iPhone, iPad ve MacBook fiyatlarını bir miktar indiren şirket uygulama mağazası tarafında ciddi bir zam uyguladı. App Store’da yer alan popüler ücretli oyunlardan olan Minecraft’ın 29.99 TL olan fiyatının yeni güncelleme ile beraber 49.99 TL seviyelerine çıktığını görüyoruz. App Store’da yer alan bu uygulamalar zamlanırken uygulama içi satın alımların fiyatı hala aynı rakamını koruyor. Apple CEO’su olan Tim Cook tarafından bir süre önce yapılan röportajda “gelişmekte olan pazarlarda sıkıntı var” açıklaması yapılmıştı. Bu sorunlu pazarlar ise Rusya, Türkiye, Hindistan ve Brezilya olarak gösterildi.

iPhone Xs ve Xs Max ve XR modellerinde henüz beklediği satış rakamlarına erişemeyen şirket bunun neticesini ülkelerde yer alan döviz dalgalanmalarını sebep gösteriyor. Henüz ülkemize yeni iPhone Xs modellerinin giriş yapmadığını belirtelim. Yeni fiyatlandırmalar şu şekilde;

  • 0.99 dolar – 6.99 TL
  • 1.99 dolar – 12.99 TL
  • 2.99 dolar – 19.99 TL
  • 3.99 dolar – 26.99 TL
  • 6.99 dolar – 49.99 TL
  • 8.99 dolar – 59.99 TL
  • 9.99 dolar – 69.99 TL



Twitch, App Store'dan Kaldırıldı!Twitch, App Store'dan Kaldırıldı!
Apple'ın Problem Yaşadığı Pazarlar Arasında Türkiye de VarApple'ın Problem Yaşadığı Pazarlar Arasında Türkiye de Var
Apple artık şirketin satış rakamlarını paylaşmayacakApple artık şirketin satış rakamlarını paylaşmayacak

PAYLAŞ