Anonymous'dan Elon Musk'a büyük tehdit - Haberler - indir.com

Anonymous'dan Elon Musk'a büyük tehdit

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-07 10:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en ünlü hacker grubu olan Anonymous, son dönemlerde kripto para borsası hakkında yaptığı açıklamalarla bu borsayı itibarsızlaştıran Tesla CEO’su Elon Musk’ı tehdit etti.

Elon Musk’ın kripto para borsası hakkında yaptığı açıklamalar piyasanın dalgalanmasına, yatırımcıların geri çekilmesine neden oluyor. Bir süredir bu tutumu devam ettiren Musk, Anonymus’u kızdırmış olacak ki ünlü hacker grubu Musk'ı kripto para piyasasını manipüle etmekle suçlayarak tehdit etti. Konuyla ilgili bir video yayımlayan grup Musk'ın hatalarını tek tek sıraladı ve Musk'ı çevreci değil 'şımarık milyarder' olmakla suçladı.
Elon Musk, bu senenimn başından beri kripto para birimlerinin seyrini etkileyen tweetlerle hem piyasayı, hem de yatırımcıların planlarını alt üst ediyor. Başlarda Bitcoin'in güçlü destekçilerinden olan Musk, geçtiğimiz ay yön değiştirmiş ve Dogecoin’i desteklemeye başlamıştı. Ama Musk’ın Dogecoin’i desteklemesi Bitcoin’i de tepetaklak etmesi oldu. Musk çevresel nedenlerden dolayı Bitcoin'e verdiği desteği kestiğini, Bitcoin'in çok fazla enerji tükettiğini belirtmişti.

Elon Musk'a mining nedeniyle oluşan iklim sorununu çözme sözüElon Musk'a mining nedeniyle oluşan iklim sorununu çözme sözü

Anonymous, bugün Elon Musk için bir video yayınladı

Hükümetlere ve şirketlere yönelik yaptığı siber saldırılarılarla bilinen aktivist hacker grubu Anonymous, bugün Elon Musk için bir video yayımladığı. Musk’ın CEO’su olduğı Tesla şirketinin izlediği pek de çevresel olmayan yöntemleri tek tek sıralayan gruo Musk'ı "başka bir şımarık milyarder" olarak nitelendirdi. Musk’ı kripto para piyasasını manipüle etmekle suçlayan ve bu nedenler hakkında da açıklama yapan grup Musk’ı açıkça tehdir etti.

 

 

Elon Musk attığı tweet ile Dogecoin'i tekrar hareketlendirdi

Anonymous, SpaceX ve Tesla'nın sahibi olan Elon Musk'ı kovdu. Anonymous, Musk'ın uzay yolculuğu ve elektrikli otomobiller gibi fikirlerle umut arayışında olan insanlardan faydalandığını, ancak Tesla'nın anlatıldığı kadar çevre dostu bir şirket olmadığını belirtti. Afrika'da Tesla otomobillerinin üretilmesi için çocuk işçiler çalıştırılması gibi örnekler veren grup aynı zamanda Musk'ın çalışanlarına nasıl davrandığına dair de bazı haberleri hatırlattı.

Musk'ın dünyayı kurtarma çabası adı altında başlattığı her şeyin üstünlük kompleksinden kaynaklandığından söz eden Anonymous, Musk’ın şirketlerinin elektrikli otomobil üretmeye ya da uzay yolculuğu alanında çalışmaya adanmış birçok şirket olduğunu belirtti. Musk'ın sadece sosyal medya paylaşımlarıyla öne çıktığını iddia eden Anonymous, Tesla'nın gelirlerinin de çoğunluğunun otomobil satışı değil Bitcoin olduğunu hatırlattı. Anonymous, Musk'ın ABD hükümetinin yararına Bitcoin'i kötülediği yönünde suçladı. Musk’ın çevrecilik sözlerinin göstermelik olduğunu da sözlerine ekleyen Anonymous, Musk’ın manipülatif paylaşımlarla "yoksul insanların geliriyle oynamakla" suçladı.

Musk bugüne dek yaptığı kripto para paylaşımlarıyla piyasadaki dengeleri defalarca değiştirdi. Bu sene pandeminin de etkisiyle dünya çapında milyonlarca yatırımcı hayatlarını düzeltmek ve kazanç elde etmek için umutlarını kripto para gelirlerine bağladığını söyleyerek “Bu, Güney Afrika'nın çalıntı topraklarında, ırksal olarak olumlu zümrüt madenlerinin ortasında doğduğunuz ve dünyadaki işçi sınıfının acısı hakkında hiçbir ipucuna sahip olmadığınız için asla anlayamayacağınız bir şeydir." Diyen Anonymous, açıklamasını şu sözlerle noktaladı; "Çevrenin en zekisi olduğunuzu düşünebilirsiniz, ancak şimdi eşit bir rakip buldunuz. Biz anonimiz. Biz bir orduyuz. Bizi bekleyin.”

 


Elon Musk, Dogecoin Müzik Festivalinde DJ olabilirElon Musk, Dogecoin Müzik Festivalinde DJ olabilir
Elon Musk çip krizinin farkında olmadığını belirttiElon Musk çip krizinin farkında olmadığını belirtti

Anonymous'tan Elon Musk'a Mesaj


PAYLAŞ