Android kullanamayacak olan Huawei'den 1 milyar dolarlık yatırım - Haberler - indir.com

Android kullanamayacak olan Huawei'den 1 milyar dolarlık yatırım

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-22 14:34:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Donanım

Huawei AppGallery uygulama mağazası için olarak 1 milyar dolar bütçeli bir kampanya başlatıyor. Geliştiriciler ayrıca gelirlerin yüzde 85’ini cebine koyabilecek.

Huawei, Huawei Mate 30 amiral gemi bakımından yeni bir dönemin başlangıcı olarak sayılıyor. Huawei'nin Google ile ilişkilerinden sonra yeni telefonunda açık kaynak olarak dağıtılan Android 10 çekirdeği üzerine EMUI 10 ara yüzünü kullandı ancak Google uygulamaları haliyle yer almıyordu.

Huawei dünyanın en hızlı yapay zekâ eğitim sistemini geliştiriyorHuawei dünyanın en hızlı yapay zekâ eğitim sistemini geliştiriyor

Önemli hamle

Mate serisi akıllı telefon pazarında üst seviye fiyatlandırma ile yer alıyor. Bu yüzden Google mağazası ve uygulamalarının olmaması global ölçekte sıkıntı oluşturacak. Çin pazarında zaten Google uygulamalarına erişim yok. Bu durumu aşmak isteyen Huawei, AppGallery adındaki uygulama mağazasını devreye soktu. Tarayıcı tabanlıo AppGallery mağazasına giderek uygulama indirebiliyorsunuz. Uygulamayı kurmayı Google haricinde tam anlamıyla bilemeyen kullanıcılar için bir nevi kolaylık sağlıyor. Bu olayın tek kötü yanı ise AppGallery üzerinde sadece 45000 uygulama mevcut. Google Play mağazasında ise bu rakam 2.7 milyon olarak biliniyor. Bu rakam oldukça düşük. Huawei’nin hızlı bir şekilde rakamı yükseltmesi gerekiyor.

Bu program için yaklaşık 1 milyar dolarlık bir bütçe ayrıldı ve programa katılan geliştiricilere dağıtılacak. Bunun yanı sıra mağazada yapılan satışların yüzde 85’i de geliştiricilere bırakılacak. Bu teklif uygulama geliştiriciler için oldukça cazip gibi görünse de mağazanın oluşturacağı etkileşim çok daha önemli. Bu olay önceki senelerde Windows Phone platformunun yaşadığı gibi mağazaya ilginin düşük olması geliştiricileri de uzaklaştırıyor. 

Huawei Atlas 900 nedir?

Geçtiğimiz günlerde Huawei, sunuculara yönelik olarak Ascend yapay zekâ işlemcisini tanıtmıştı. Huawei ise bugünler de yapay zekâ konusu ile teknolojilerini eğitecek yeni bir küme sistemi oluşturmak. Bu sistemde yeni sisteme uygun bilimsel araştırmalar ve kurumsal yenilikler gibi alanlarda yapay zekâ teknolojilerini eğitecek. Bu yapay zekanın temelinde Ascend işlemcisi yer alıyor. Küme sistemi yapay zeka performasını ölçüyor. ResNet-50 testini sadece 59,8 saniyede eğitmeyi başarmış. Önceki rekor 70 saniyeydi.

Huawei, 5 yıl sonrası için istatistiki bilişim sektörünün ana akım haline geleceğini söylüyor. Halihazırda bilgisayar sistemleri için ise yapay zeka teknolojilerinin enerjinin sadece yüzde 80’ini kapsayacağını ifade ediyor. Bunun için Huawei geliştirici programına 1.5 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Atlas 900 Huawei Cloud ,platformuna entegre edilerek eğitim kümesi farklı sektörlerdeki müşterilerin erişimine açıldı.

 


Merakla Beklenen Huawei Mate 30 Pro resmi olarak tanıtıldıMerakla Beklenen Huawei Mate 30 Pro resmi olarak tanıtıldı
Şaşırttan Huawei P30 ve Mate 20 satış rakamlarıŞaşırttan Huawei P30 ve Mate 20 satış rakamları

PAYLAŞ