Android Geliştirici Günleri Konuşmacıları ilk defa indir.com'da - Haberler - indir.com

Android Geliştirici Günleri Konuşmacıları ilk defa indir.com'da

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Etkinlik

'Kendini Geliştir, Dünyayı Değiştir' teması ile 16-17 Mayıs 2014 tarihlerinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılacak olan Android Geliştirici Günleri etkinliğindeki konuşmacılarla, katılımcı yoğunluğunu belirten grafiği haberimizde bulabilirsiniz.

Toplumsal kalkınma ve gelişim adına yapılacak olan etkinlik kapsamında, Android teknolojileri alanında iki gün boyunca eş zamanlı olarak oturumlar gerçekleştirilerek çeşitli konferanslar da düzenlenecek. Düzenlenecek olan konferanslarda dünyanın farklı şehirlerinden ve Türkiye'den yazılım uzmanları da konuşmacı olarak katılım gösterecekleri gibi indir.com Mobil Uygulama Ödülleri Yarışması ödül töreni de yine bu etkinlikte gerçekleştirilecek.

İlk defa sitemiz indir.com'da açıklanan konuşmacılar hakkındaki bilgileri aşağıda bulabilir, henüz kesinleşmeyen ancak önümüzdeki günlerde açıklanacak olan konuşmacıları öğrenmek içinde yine sitemiz indir.com'u takip edebilirsiniz.

Juhani Lehtimaki

Juhani Lehtimaki - Snapp TV Android Geliştirme Başkanı Farklı alanlardaki Java tecrübesine sahip Android geliştiricisi olan Juhani, şu an Snapp Solutions'da Android ekip lideri olarak çalışmakla beraber ayrıca Android UI Tasarım modelleri ile ilgili www.androiduipatterns.com sitesinde blog yazarı olarak yer alıyor. Gelecek nesil table-top oyunu olan Lands of Ruin'in ilk geliştiricilerinden olan Juhani'nin Smashing Android UI isimli bir de kitabı bulunuyor.

Stephan Janssen

Stephan Janssen - Devoxx, BeJUG, Parleys.com ve Playpass.be 1996 yılında Belçika Java Kullanıcı Grubu (BeJUG), 1998'de JCS Int., 2001'de JavaPolis/Devoxx ve 2007 yıllarında Parleys.com gibi başarılı organizasyonlara imza atmış iyi bir girişimci olan Stephan Janssen, Java'nın ilk versiyonlarından bu güne finans ve üretim sektöründe Java tabanlı çözümler geliştirmekte ve kodlamaktadır. BEA Systems tarafından ilk Avrupalı bağımsız BAE Teknik Direktörü seçilen Janssen, Server Side tarafından Enterprise Java 2004'de tanıtılan 54 kişiden birisi olmakla beraber pek çok Java ve Java Kullanıcı Grubu (JUG) konferanslarında konuşmacı olarak yer almıştır.

Mustafa Sezgin

Mustafa Sezgin - SoundCloud Mobil Geliştirme Müdürü Mobil endüstrisinde 10 yıldır çalışan Mustafa Sezgin, lider ve çevik bir kişiliğe sahip olup yazılım geliştirmeye odaklanmış bir mühendistir. Geçtiğimiz yıllarda farklı ülkelerde gömülü yazılımlar, kriptografi, yüksek trafikli web uygulamaları gibi farklı alanlarda da çalışmalar yapmış olan Mustafa Sezgin, şu an çalışmalarını mobil endüstride uygulama geliştirme ve ekip çalışmaları üzerine devam ettirmekle beraber, Dünya'nın en büyük sosyal audio platformu haline gelen SoundCloud'da çalışmaktadır.

Xavier Hallade

Xavier Hallade - Intel Corporation Teknik Pazarlama Mühendisi Teknik Pazarlama Mühendisi olarak Paris'te Intel yazılım ve Servis Grubu'nda çalışan Hallade, geliştiricilerin Intel tarafından geliştirilen yeni donanımları ile teknolojileri kullanması için yardımcı olmaktadır. Kablosuz ekranlar (wireless Displays) ve doğal geliştirme (native devoleplent) alanlarındaki konulara odaklanan Hallade, Fransa ve Paris'te Xavier, ESIEA mühendislik derecelerine sahip olmuştur.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Android Geliştirici Günleri etkinliğine hem dünya hem de Türkiye genelinden oldukça büyük ilgi gösterilmekle beraber etkinliğin Türkiye ayağını ülkemizde gönüllü olarak faaliyet gösteren Google Developer Group (GDG) Konya, GDG Eskişehir, GDG İstanbul, GDG Ankara, ODTÜ IEEE ile yurt dışında faaliyet gösteren bazı GDG'lerin organizatörlüğü, Droidcon ve ODTÜ Teknokent iş ortaklığının yanı sıra tanıtım sponsorluğunu üstlenen indir.com ve web siteleri, topluluklar, derneklerle çeşitli kuruluşlar desteklemektedir.

Etkinlik için hazırlanan ve ülkemizdeki katılım oranlarını yansıtan aşağıdaki grafikte Android Geliştirici Günleri'nin ilk duyurulduğu günden bu yana geçen sürede toplam olarak 1600'ün üzerinde katılımcının etkinlik için biletlerini ayırtmış durumda olduğunu görebiliyoruz.

Android Geliştirici Günleri

Tüm bunlara ek olarak etkin katılımcıların bildirilerini OpenConf sayfası üzerinden 1 Nisan 2014 tarihine kadar gönderebilecekleri Android Geliştirici Günleri etkinliğine dinleyici olarak katılmak isteyenler buraya tıklayarak başvurularını yapabilirler.





PAYLAŞ