Android dünyasını domine eden 3 oyun sizi şaşırtacak - Haberler - indir.com

Android dünyasını domine eden 3 oyun sizi şaşırtacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-20 18:03:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Oyun

Son dönemlerin en popüler oyunları Call of Duty Mobile ve Mario Kart Tour olurken yılın son günlerinde yeni bir değerlendirme yapıldı. Yalnızca Android sistemi için yapılan bu değerlendirme de Subway Surfers ilginç bir biçimde yükselişe devam ediyor. Kiloo Games tarafından geliştirilen Subway Surfers, rekor kırmaya devam ediyor. İndirme sayısı ile de oldukça dikkat çekiyor.

Subway Surfers yüzde 22 ile mobil oyun pazarının en büyüğü oldu

Golden Casino News tarafından düzenlenen bu rapora göre 7 sene önce oyun hayatına başlayan Subway Surfers'ın indirme sayısı 2,5 milyarı buldu. Bu başarıda oyunun yeni bir versiyonunun olmaması ve  uzun zamandır düzenli güncellemeler almasının da etkisi oldukça büyük. Oyunun hala bu denli popüler ve ilgi görmesi ise etkileyici. Aynı zamanda sürdürülen bu başarı oranı, biz oyunculara hala sonsuz koşu oyunlarının popüler olduğunu göstermiş oldu. 

Subway Surfers, 1 Milyar İndirmeye EriştiSubway Surfers, 1 Milyar İndirmeye Erişti

Mobil oyun pazarını domine eden 3 oyundan bahsedeceğiz. Bu 3 oyun mobil oyun pazarının yüzde 55'ine sahip olduğunu görebiliriz. Liderlik koltuğunda bulunan Subway Surfers'ın ardından ikincilik koltuğunda bir şeker patlatma oyunu olan Candy Crush Saga ve üçüncülük koltuğunda ise yine bir sonsuz koşu oyunu olan Temple Run 2 bulunuyor. 

Şeker patlatma oyunu olan Cany Crush Saga, mobil oyun pazarının yüzde 19'una sahip. Kullanıcılara sunulduğu 2012 yılından itibaren 1.34 milyardan fazla indirildi ve 6.37 milyar dolar hasılat elde etti. 

Sonsuz koşu oyunu olan Temple Run 2 ise 2019 senesinin üçüncü çeyreğinde yaklaşık olarak yüzde 13'lük bir pazar payını elde etti. 

Bu 3 oyunun yanı sıra birde yakın zamanda sunulan  Call of Duty Mobile ve Pokemon GO oyunları yayınlandıktan sonraki ilk haftada en çok indirilen oyunlar olarak rekor kırmış durumda. Böyle bir gelişmenin ardından 2019 yılının son aylarındayken Subway Surfers oyununun elde ettiği bu başarıyı önümüzdeki yıl 2020'de de devam ettirip ettiremeyeceği merak edilen konular arasında yerini alıyor.



PAYLAŞ