Zoom, iki faktörlü kimlik doğrulama desteği getirdi


Video konferans uygulaması denildiği zaman akla gelen popüler servis Zoom, güvenliğini artırmak adına iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini tüm kullanıcıları için kullanıma sundu. Bu sayede kullanıcılar Zoom platformuna giriş yaparken yada konferanslara katılırken bir kod girmek zorunda kalacaklar. Video konferans platformu olan Zoom, koranavirüsün patlaması ile beraber tüm dünya genelinde çalışanların ve öğrencilerin yoğun olarak uğradığı bir servis haline gelmişti. Platform her gün yüz binlerce kullanıcının aktif olarak kullandığı bir yer olunca, platformun hem iyi hem de kötü yanları ortaya çıkmaya başladı.

Zoom, geçtiğimiz haftalarda çeşitli güvenlik problemleri neticesinde sorunları ile gündeme gelmişti. Ancak şirket, bu sorunların üstesinden geleceğine dair kullanıcılara söz vermişti. Platform, güvenliği artırmak içi son olarak iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini kullanıma açtı.

İki faktörlü kimlik doğrulama kullanıcılara sunuldu

Zoom’a gelen iki faktörlü kimlik doğrulama özelliği ile uçtan uca şifreleme özelliğinde olduğu gibi sadece platformun ücretli kullanıcıları tarafından değil ücretsiz şekilde kullanıcılar için de aktif edildi. Yeni özellik hem masaüstü hem de mobil uygulamada kullanılabilir oldu. İki faktörlü kimlik doğrulamayı aktif eden kullanıcılar, Google Authenticator, Microsoft Authenticator yada FreeOTP gibi belirli sürede tek kullanımlık şifreler sağlayan uygulamalardan yardım alabiliyor. Bununla beraber kullanıcılar, bu uygulamalar yerine Zoom’un kendilerine SMS yada aramayla kod göndermelerini talep edebilirler.

Zooma’a gelen bu yeni özelliği aktif etmek için giriş yaptıktan sonra menü üzerinden Profile seçeneğine girin. Daha sonra Two-factor Authentication bölümünde karşınıza gelen seçeneklerden birisi seçin. Doğrulama uygulaması yöntemini seçtiyseniz iki faktörlü kimlik doğrulamayı bu özelliği destekleyen bir uygulama ile beraber aktifleştirin. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra artık Zoom’a giriş yaparken iki faktörlü doğrulama kodunuzu girmeniz gerekecek.