Zoom gelirleri geliştiricisini sevindirdi - Haberler - indir.com

Zoom gelirleri geliştiricisini sevindirdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-01 22:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Video konferans programı Zoom, yapmış olduğu açıklama ile bir önceki yıla kıyasla 663,5 Milyon Dolarlık gelir elde ederek büyük bir ikinci çeyrek artışı yaşadığını duyurdu. Şirket pazartesi günü yapmış olduğu duyuruda, gelirlerini de geçen seneye kıyasla yüzde 458 artırdığını belirtti.

Zoom gelirleri geliştiricisini sevindirdi

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Zoom kurucusu ve CEO'su Eric S. Yuan, “Güçlü icraatlarımızla birlikte dünyanın dört bir yanındaki insanları bağlantıda tutma becerimiz, ikinci çeyrekteki gelir artışını sağladı” dedi. Şirketin CFO'su Kelly Steckelberg ise uygulama üzerinden gelen yeni müşterilerin söz konusu artışta yüzde 81'lik paya sahip olduğunun da altını çizdi. Ayrıca CEO Yuan, yeni müşterilerinin arasında Blizzard ve ExxonMobil gibi devlerin olduğunu aktardı.

Şirketin 2021 yılı mail gelir görünümünün şu an için 2.39 Milar Dolar olduğunu söyleyen CEO, koronavirüs salgını sırasında uygulamanın çok daha yaygın hale geldiğini söyledi. Ve bu sayede geçtiğimiz sene kıyas ile yüzde 170 artış sağlanarak ilk çeyrekte de 328 milyonluk gelire sahip olduklarını belirtti. Bu sayede Zoom gelirleri tarihinin en iyi dönemini görmüş oldu.

Son aylarda güvenlik sorunlarının hedefinde olan şirket, görüntülü sohbetlerde tam olarak şifrelenme yapılmadığı gerekçesi ile eleştirilmişti. Bunun üzerine firma Haziran ayında kullanıcıların hem ücretli olarak hem de ücretsiz olarak katmanlarının uçtan uca şifrelenmesine izin verileceğini söylemişti. Öte yandan firma, geçtiğimiz hafta tüm toplantı ve webinar hizmetlerini etkileyen birkaç saatlik bir kesinti yaşamıştı.

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ