Xiaomi POCO M3 büyük kamerasıyla çok konuşuluyor


POCO M3 hem teknik özellikleri hem de eşsiz kamera yapısıyla daha şimdiden konuşulmaya başlandı. Eğer bir değişiklik olmazsa X3 NFC ile gündemde yerini almayı başaran Çin merkezli bu şirketin yeni modelinde alışılmışın dışında bir tasarım kullanılacak. 24 Kasım 2020 tarihinde tanıtımının yapılacağı duyurulan POCO M3'ün arka kısmında 3 adet kamera ve 2 adet LED flaş yer alacak. Konu hakkında yayımlanan bir görsele bakılırsa Çin merkezli üretici firmanın göz bebeği için belirlenen renk seçenekleri arasında siyah, sarı ve lacivert vardır. 

Özellikleri ve dev kamerası POCO M3'ü dikkat çekici hale getirdi

Çentik tasarımlı telefonları tercih eden kişileri sevindiren bir tasarımla gelecek olan POCO M3'ün ekran büyüklüğü 6.53 inç şeklinde olacak. Kendisinde Full HD Plus teknolojisi ve Snapdragon 662 işlemcisi yer alacak. Bu işlemcide ise 8 adet çekirdek vardır. Performans odaklı ve Cortex A73 tabanlı Kryo 260 (4 adet) ve güç verimliliği sağlayan Cortex A53 tabanlı Kryo 260 (4 adet).

Cihazın görüntülerinde de görüldüğü üzere ön kısmında damla çentikli bir özçekim kamerasına, yan kısımda parmak izi sensörüne, sağ tarafında ise ses butonlarına ve sol tarafında SIM yuvasına yer veren bir cihaz görülüyor. Bu cihazın kamera modülü oldukça dikkat çekici olarak görülüyor. Dikdörtgen bir yapıya sahip olan bu modül, POCO M3'ün üst yarı kısmını tamamen kaplıyor ve kendisinin üstünde ise POCO yazıyor. Bu sayede bir kamera tasarımına pek alışkın olunduğunu söylemek mümkün değil. Bunun dışında ise Çin menşeli olan bu ürünün 4 GB RAM, 6.000 mAh batarya ve 18W hızlı şarj ile beraber donatılacağı iddia edildi. POCO M3'ü satın almayı düşünen kullanıcılara çözünürlüğü 48 Megapiksel olan bir ana kamera eşlik edecek. Cihaz hem tasarımı hem de tasarımı ile dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor.