POCO F1'in halefi gösterilen cihaz iddialı özelliklerle geliyor - Haberler - indir.com

POCO F1'in halefi gösterilen cihaz iddialı özelliklerle geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-09 12:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

2018 yılına adeta damgasını vuran akıllı cep telefonlardan biri kesinlikle POCO F1'di. Uygun fiyatlı ve amiral gemisi özellikleri ile teknoloji severlerin kalbini fethetmeyi başaran cihazın halefi için bir açıklama yapıldı. Bu yıl içerisinde piyasada yerini alan POCO F2'nin öncülü kadar başarılı olmamasının ardından Çinli üretici konu hakkında açıklama yaptı. POCO F1 halefi olarak adlandırabileceğimiz model için iddialar tartışılmaya başlandı.

POCO F1 halefi hakkında önemli açıklama

Çin merkezli akıllı cihaz üreticisi Xiaomi'nin alt markası olarak görev yapan POCO, yüksek performansı olabildiğince uygun fiyata sunmaya çalışıyor. Şirket 2018 yılı içerisinde bunu oldukça iyi bir şekilde başardı. POCO F1'in yakalamış olduğu başarının ardından yaşanan düşüş akıllarda soru işaretine sebep oldu. POCO tarafından elde edilen açıklamalara göre POCO F2 aslında ilk nesil halefi olacak olan cihaz da geldi. 

POCO M2 modelinin pil kapasitesi üzmeyecekPOCO M2 modelinin pil kapasitesi üzmeyecek

Zaten POCO F2 adlı ürüne bakıldığında fiyat etiketini oldukça yükselten 5G gibi detayları gözler önüne seriyor. Bu şekilde özelliklere sahip bir cihaz fiyat/performans gözüyle bakmak 2020 yılı için pek de doğru değil gibi gözüküyor. Zira 5G teknolojisi yeni olduğu gibi maliyetli de. POCO'nun yakın zamanda piyasada yerini alacak olan bir sonraki model ise tamamen uygun fiyat ve performans odaklı olacak. Bu modeli POCO F1’in halefi olarak adlandırmak mümkün.

Hakkında şimdiden haberler çıkan bu model için internette bazı fikirler mevcut. Bunlar arasında en çok destekleneni Snapdragon 875 işlemcisinin Lite modelinin geleceği iddia ediliyor. Eğer Snapdragon 875’in daha ucuza mal edilen bir modeliyle karşılaşırsak yeni nesil POCO’da bu işlemciyi görmek mümkün olacak. Dev isimler Apple ve Google'ın tek arka kamera ile oldukça iyi işler çıkaracağı da görülüyor. Eğer Xiaomi tarafında iyi bir kamera yazılımı görürsek birden fazla arka kameraya gerek kalmayabilir. Tasarım ve teknik özellikleri açısından bir önceki cihaza göre daha yüksek performans sağlayacak olan bu yeni nesil cihazın ne kadar sunulacağı hakkında şu an için pek bilgi yoktur. Lakin yakın zamanda sunulacağı düşünülüyor. Şirketten gelen açıklama POCO F1 halefi iddialarını doğruluyor olsa da olasılıklar oldukça fazla. İlerleyen günlerde daha fazla detayın açığa çıkacağı da düşünülen bilgiler arasındadır. 


Tanıtımı yapılan Xiaomi POCO X3 NFC özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan Xiaomi POCO X3 NFC özellikleri ve fiyatı
Tanıtımı yapılan POCO M2 özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan POCO M2 özellikleri ve fiyatı
Tanıtımı yapılan 6.000 mAh bataryalı Poco X3 özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan 6.000 mAh bataryalı Poco X3 özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ