Xbox Series X'den oyuncuları sevindirecek yenilik!


Microsoft’un en yeni oyun konsolu olan Xbox Series X için yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise Microsoft tarafından bu yeni oyun konsoluna dair önemli bir özellik açıklandı. Microsoft cephesinden Larry Hyrb, yeni nesil bu konsola yönelik heyecan verici özelliklerden birisini duyurdu. Artık bu yeni özellik ile beraber oyuncuların konsollarda yaşamış olduğu en büyük problemlerden birisi tarih olmuş oluyor. Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu Xbox Series X, desteklemiş olduğu yeni özellikleri tanıtmaya devam ediyor. Xbox’un programlama direktörü Larry Hryb, Xbox Series X ile beraber artık kaydedilmemiş oyunlara, konsolu yeniden başlattıktan sonra veya farklı oyunlar oynadıktan sonra bile devam edilebilecek olacağını açıkladı.

Xbox Series X önemli bir özelliğe sahip olacak

Yayınlanan bir podcast’te Sistem güncellemesi yaptığım için konsolu yeniden başlatmam gerekti ve başlattıktan sonra oyuna hemen geri döndüm. Yani oyun yeniden başlatmadan etkilenmedi, bu inanılmaz." Sözleri dile getirildi. Larry Hyrb tarafından quick resume (hızlı devam etme) olarak adlandırılan bu özellik için nasıl bir teknoloji kullandıklarını ise açıklamış değil. Oyuncular normal oyun konsollarında kaydetmedikleri oyunlara uygulamayı kapattıktan veya konsolu yeniden başlattıktan sonra devam edemiyorlar. Ancak yeni özellik ile beraber modern oyun konsollarında bu durum tarihe karışıyor ve oyuncuların bu sorunu da ortadan kalkmış oluyor.

Microsoft’un Program Yönetimi Direktörü Jason Ronald, Xbox Series X için şu sözleri dile getiriyor; "Xbox Series X ile donanım hızlandırmalı ışın izlemenin kullanılmaya başlanmasıyla, daha gerçekçi bir aydınlatma, daha iyi yansımalar gibi yeni senaryolar elde edebiliyoruz. Hatta mekansal ses ve ışın izleme sesi gibi şeyler için bile kullanabiliyor." 

Bakalım yeni Xbox Series X modeli başka ne gibi yeniliklere sahip olacak yakın zamanda göreceğiz.