Xbox Series X hakkında yeni detaylar ortaya çıktı! - Haberler - indir.com

Xbox Series X hakkında yeni detaylar ortaya çıktı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-24 20:16:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

PlayStation 5’in en büyük rakibi Xbox Series X’in yeni özellikleri ortaya çıktı.

2020 yılının sonlarında doğru PlayStation 5’le aynı dönemde piyasaya sürülecek olan Xbox Series X teknik özellikler açısından oldukça iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Ses konusunda oyun tutkunlarını üzmeyecek olan Xbox Series X’in konsolu kişiselleştirişmiş AMD Zen 2 işlemcisinden güç alarak Radeon RDNA mimarisi üzerine kuruldu. 8K desteğine sahip olduğu ve 120 FPS’e kadar kare hızına çıktığı aktarılan Ray tracing desteğine sahip olan konsol 4K 60 FPS’yi standart olarak sunacak.

Microsoft Xbox Series X’in görselleri sızdırıldı!Microsoft Xbox Series X’in görselleri sızdırıldı!

Ses açısından da iyi bir deneyim sunacağı bugün ortaya çıkan Xbox Series X’in donanımsal olarak özel bir ses işleme altyapısına sahip olacağı öğrenildi. Bu sayede en basit kulaklıkla bile oyunculara iyi bir ses deneyimi sunacak olan Xbox Series X’in çevresel ses deneyimini sunulabilir bir hale getirmesi bekleniyor. Sızıntılara göre sanal sesi üç boyutlu bir hale getirebilecek olan Xbox Series X bu sayede oyun deneyimini de gerçekçi bir noktaya taşıyacak. Yeni oyun konsoluyla oyunculara bugüne kadar yaşamadıkları kadar gerçekçilik deneyimi sunmayı hedefleyen Microsoft’un bu hedefe ulaşıp ulaşamayacağını henüz bilmiyoruz ancak bu teknoloji yapısında sesin geldiği yönün tam olarak anlaşılabileceğinin mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik aktarılan bilgilere göre bu deneyim için özel bir ses sistemi ya da kulaklığa da gerek yok.

Xbox Series X’in bilinen özellikleri

One X modeline göre 4-5 kat daha hızlı olacak olan Xbox Series X, AMD Zen 2 işlemcisinden güç alıyor. Sahip olduğu özelliklerle oyuncuların dikkatini şimdiden çekmeyi başaran Xbox Series X’in bu güne kadar geliştirilen tüm Xbox oyunlarını destekleyen bir yapıya sahip olması için çalışıyor. Bu durum çok eski modeller için olmasa da bir önceki modelin oyunlarını destekleyeceği yapılan açıklamalarla kesinleşmiş durumda. Bunun yanı sıra Windows oyunlarını da desteklemesi beklenen yeni nesil oyun konsoluyla Microsoft bu deneyimi tüm oyunseverlere sunmayı amaçlıyor.

Xbox Series X, Windows oyunlarını da destekleyebilir

NVMe SSD ile yükleme sürelerini  Xbox X Series’le en aza indirgeyecek olan şirket ailenin yeni üyesinde 8K çözünürlüğü de destekleyecek. 120 FPS oyun deneyimi sunacak. Riable refresh rate ve ışın izleme teknolojisine sahip olacak olan Xbox Series X, bu sayede ailenin bir önceki üyesi olan Xbox One X’e göre çok daha yetenekli olacak. Oyun tutkunlarına nasıl bir deneyim sunacağı merak edilen Xbox Series X tanıtıldıktan kısa bir süre sonra ön siparişe açılacak.


PlayStation 5 ve Xbox Series X'in çıkışı ertelenebilirPlayStation 5 ve Xbox Series X'in çıkışı ertelenebilir
Xbox Series X'in tanıtım tarihi belli olduXbox Series X'in tanıtım tarihi belli oldu

PAYLAŞ