Windows için en iyi 6 PDF okuyucu


Adobe Reader'ı yüklemeden önce eğer iki kez düşünenlerdenseniz Windows için en iyi 6 PDF okuyucu rehberimizi inceleyerek alternatifleri değerlendirebilirsiniz.

1. Sumatra PDF

Sumatra PDF, tarayıcınızı bir PDF okuyucu olarak kullanmanın en iyi alternatiflerinden birisi. Bu durum sistem kaynaklarını da verimli olarak kullanmasını sağladığı gibi taşınabilir sürümü ya da masaüstü sürümü gibi ihtiyacınıza yönelik bir PDF okuyucu kullanmaya imkan sağlar.  Sumatra PDF'de düzenleme seçeneği olmadığından dolayı sadece görüntüleme yapmak istediğinizde Sumatra PDF destek sağlayacaktır. Bununla birlikte, sekmeleri ve klavye kısa yollarını destekler. Bu durum da hızlı ve çok sayıdaki PDF'leri okumak için ideal bir çözüm sunar. Ayrıca, Sumatra ePub ve Mobi formatında e-Kitap, CBZ ve CBR formatlarını da destekler.

2. PDF-XChange Editor

PDF-XChange Editor, düzenleme ve ek açıklamalar düşmek için mükemmel özelliklerle birlikte geliyor. editörün en büyük özelliği ise ücretsiz olarak kişilere bu imkanları sağlaması. Pro versiyonu da bulunan uygulamanın ücretsiz versiyonunda küçük filigran kullanılması ise zorunlu tutulmuş durumda. Kişiselleştirilebilir araç çubuğu sayesinde kendinize özgü bir seçim yapabilirsiniz. programın en büyük handikabı ise rakiplerine göre kaynak tüketiminin fazla olması.

3. Nitro PDF Reader

Nitro'nun ara yüzü Microsoft Office ile oldukça benzer. Bu bakımdan Office programlarını seven kişilerin kısa süre içerisinde alılabildiği Nitro PDF Okuyucu, özellikleri bakımından da oldukça zengin. Diğer birçok ücretsiz PDF okuyucusunun aksine, Nitro ile formları doldurabilir ve belgelerinizi dijital kimliğinizi kullanarak imzalayabilirsiniz. Ayrıca not ekleme, görüntü ekleme ya da çıkarma, PDF'yi düz metin belgesine dönüştürme gibi ek özellikler Nitro PDF Reader'ı ön plana çıkarıyor.

4. Foxit Reader

Kapsamlı özellikleri ile piyasanın en iyi ücretsiz uygulamalarından birisi olarak dikkat çeken Foxit Reader şu anda Adobe Reader'ın en güçlü alternatiflerinden birisi. Ücretsiz PDF okuyuculara göre çoğunda olmayan özellik sunan Foxit Reader, gelişmiş ara yüzü sayesinde kontrolü de kolaylaştırıyor.Metin biçimlendirme, form işleme, dijital imza, incelemeleri kontrol etme ve izleme gibi özellikler Foxit Reader'ın özelliklerinden sadece bir kaçı. Foxit Reader'ın en iyi özelliklerinden bir diğeri ise kendi kısa yollarınızı sol üstteki Hızlı Eylem Araç Çubuğu'na eklemenize imkan sağlaması. Tüm özelleştirme seçeneklerine erişmek için araç çubuğunda herhangi bir yere sağ tıklayın ve kendinize göre düzenleme yapmaya hemen başlayın.

5. STDU Viewer

Tüm teknik belgeleriniz, kitaplarınız ve diğer okumalarınız için tercih edeceğiniz tek uygulama olmak hedefiyle piyasaya sunulan STDU Viewer, TXT, çizgi roman arşivi, PDF, DjVu, MOBI, EPub başta olmak üzere gelişmiş bir destek sunuyor. STDU Viewer’ın güçlü özellikleri, aynı anda birden çok farklı belgeyi sorunsuz ve performanstan ödün vermeden yönetmeyi de mümkün kılıyor. Dokümanları yalnızca sekmelerde açmak, gezinme panelini genişletmek, yer işaretleri ve vurgular oluşturmak, açık belgelerin küçük önizlemelerini görüntüleme ve aynı belgede farklı sayfaları karşılaştırma gibi ek özellikleri bulunan STDU Viewer, bu özellikleri ile pazarın dikkat çeken uygulamalarından birisi.

6. Adobe Reader

Adobe’in PDF okuyucusu kuşkusuz Windows için lider durumda. 105 MB gibi yüksek boyutu ve performanstaki yüksek gereksinimleri kullanıcılar için alternatifler aramak adına en güçlü nedenlerden birisi. Tüm bunların yanı sıra Adobe Reader hoş bir ara yüze sahip ve yüksek özelliklerine rağmen aşırı bir kaynak kullanımı yapmaz. PDF'lerde yorum yapabilir, imzalayabilir ya da PDF'leri diğer biçimlere (dışa aktarma) dönüştürebilirsiniz.  Araçlar altında listelenen PDF dosyalarını düzenlemek ve birleştirmek gibi ek özellikler de yine uygulamayı farklı kılıyor.

Adobe XD Nedir,Nasıl Kullanılır?