Web siteleri nasıl programsız PDF'e çevirilir? - Haberler - indir.com

Web siteleri nasıl programsız PDF'e çevirilir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-05 04:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

PDF yani "Portable document format" ( taşınabilir dosya formatı) anlamına geliyor. PDF dokümanın taşınabilirliğinin en önemli özelliklerinden birisi, asıl belgedeki tüm verilerin kayıpsız bir şekilde aktarılmasıdır. PDF geliştiricisi Adobe firması Acrobat Reader adlı yazılımını çıkararak kullanıcıların bu noktada yararlanmasını sağladı. PDF dosyalarının ilk dönemlerinde PDF dosyalarını açabilmek için Acrobat Reader yazılımını yüklemek gerekiyordu. Ancak günümüzde bu zorunluluk ortadan kalktı ve onlarca alternatif program sayesinde PDF dosyaları görüntülenebiliyor.

Fotoğraf, makaleler , haberler , resimler , Word Exel, jpg, png, gif ve değer formatları PDF formatına çevirerek kaybolmadan kayıpsız biçimde saklayabilmeniz mümkün. Bunun için programlar kullanılsa da dosyaları PDF formatına çevirmek için İphone Safari tarayıcısı sayesinde programsız bir biçimde dosyalarınızı PDF formatına çevirebilirsiniz.

İphone telefonlarınızda PDF çevirme işlemini programsız olarak yapabilmek mümkün. Herhangi bir makaleyi veya siteyi PDF formatına dönüştürmek için bahsedeceğimiz işlemleri yapmak yeterli olacak.

Apple' ın Safari tarayıcısına girdiğinizde giriş yaptığınız web sitelerini PDF formatı olarak kaydedebilirsiniz. PDF formatında olmayan dosyaları her hangi bir sitede dolaşırken almak istediğiniz bilgiyi PDF formatına çevirerek telefonunuzda saklayabilirsiniz.

Resimleri PDF dönüştürme, Word dosyalarını PDF formatına dönüştürme ve diğer tüm formatlar için web site üzerinden işlem yapılabilir. Bunun yanında bu işlemler için bir çok program bulunmakta.

Web makalesini PDF formatına dönüştürme

PDF formatına dönüştürmek istediğiniz siteye Safari üzerinden giriş yapın ve sayfanın alt kısmında yer alan yukarı ok simgesine dokunun. Ardından PDF kaydet iBook veya PDF yarat seçeneğine dokunun. İlk seçeneği seçerseniz dosya İBooks' a ikinci seçeneği seçerseniz dosyayı kaydedeceğiniz yeri seçerek işlemi tamamlayabilirsiniz.





PAYLAŞ