Google, PDF Dosyaları İçindeki Resimleri Gösterecek - Haberler - indir.com

Google, PDF Dosyaları İçindeki Resimleri Gösterecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-08-12 12:00:00
Editör : Orhan Özvatan
Kategori : Donanım

İnternet dünyasındaki dosyaların her geçen gün artması, bu dosyaların arama motorlarında düzenli bir şekilde gösterilmesini zorlaştırıyor. Dünyanın en büyük arama motoru Google, dosyaları bir düzene sokabilmek için elinden gelen çabayı gösteriyor.

Bu noktada Google, görsellerde arama yaparken PDF dosyaları içindeki resimleri de gösterecek. Artk bundan sonra Google görsellerde aradığımız fotoğraf eğer PDF içinden bize gösteriliyorsa fotoğrafın yanında PDF'yi Görüntüle şeklinde bir buton gösterilecek.

Bu butona basıldığında direkt olarak fotoğrafın olduğu pdf dosyası açılmış oluyor. Googe'ın bu butonu koymasının nedeni doğrudan PDF dosyasını görüntüleyememesinden kaynaklanıyor. Kullanıcılara gösterilen ön izleme resimlerinden sonra resmin aslını görüntüleyebilmek için PDF dosyasının görüntülenmesi gerekiyor.

Google her geçen gün arama teknolojisini geliştiriyor. Google, 2008 yılından bu yana taranmış PDF dosyalarındaki metinleri dizinlemek için OCR teknolojisinden yararlanıyor.

Şimdi ise PDF dosyalarının içindeki metinlerin haricinde resimler de dizinlenmeye başladı. Google'ın OCR arama teknolojisi dünya çapında 200 dili destekliyor ve bu desteklenen dillerin birçoğu dünya üzerinde en çok konuşulan dilleri içeriyor. 

PDF ile arama sonucunun Google Görseller üzerinde nasıl göründüğünü merak edenler google pdf site:static.googleusercontent.com bağlantısıyla yeniliğe göz atabilirler.





PAYLAŞ