Twitter, retweet özelliğini normal haline getirdi


Sosyal medya devi Twitter, yapmış olduğu güncelleme ile beraber retweet özelliğini Çarşamba günü ile beraber tekrardan eski haline getirdi. Artık kullanıcılar, Twitter’da bir gönderiyi retweetleme tuşuna bastıkları zaman karşılarına direkt olarak alıntılama ekranı gelmeyecek. Artık eskiden olduğu gibi retweet tuşuna basıldığı zaman tweetin direkt olarak hesabınız üzerinden paylaşılması gerçekleşecek. Bildiğiniz üzere sosyal medya şirketi Twitter, ABD başkanlık seçimleri hakkında aldığı önlemler adı altında Ekim ayından itibaren retweet özelliğinin çalışma sistemini değiştirmişti. Yapılan değişiklik sonrası kullanıcılar retweet tuşuna bastıklarında direkt olarak alıntılama ekranı karşılıyor ve bu sayede retweet hamlesinin biraz daha arka planda kaldığını söyleyebiliriz.

Twitter retweet, eski haline geri geldi

Bu geçiçi değişiklik ise kullanıcıların retweet esnasında biraz düşünmeleri ve karar verdikten sonra retweet yapmalarını sağlamak için yapıldığı Twitter tarafından belirtiliyor. Bu hafta gerçekleştirilen duyuruda ise retweet özelliğini eski haline getirdiğini açıkladı. Artık twitter üzerinde retweet yaparken, alıntılama elranı gelmeden direkt bir şekilde doğrudan retweet yapabileceksiniz. Twitter, değişiklik ile alakalı yaptığı açıklamada, alıntılama yöntemi ile retweet kullanımının arttığını belirtti. Ancak kullanıcıların alıntılama özelliğini pek sevmediğini de belirtiyor.

Twitter, söz konusu bu değişiklik ile alakalı yaptığı açıklama ile alıntılama yöntemi ile retweet kullanımının arttığını belirtiyor ancak yapılan söz konusu alıntılamaların ise %45’inin tek kelimeden, %70’inin ise 25 kelimeden daha az karakter içerdiğini belirtiyor. Buna göre kullanıcıların alıntılama özelliğini çok sevmediği gözüküyor. Baktığınız zaman retweet özelliğinde yapılan geçici değişikliğin kullanılması çok zor gözükmüyordu. Ancak retweet özelliğinin yenilenmesi beğenilmemiş gibi duruyordu. Şirketin retweet butonuna eski özelliğini geri dönmesi ile beraber kullanım oranının da artması bekleniyor. Bakalım şirket bu hamlesi ile beraber ne gibi bir kullanım yakalayacak göreceğiz.