Twitter Periscope'un fişini çekiyor - Haberler - indir.com

Twitter Periscope'un fişini çekiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-17 12:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler sosyal medya platformu Twitter’ın sahip olduğu canlı yayın servisi olan Scope için yolun sonuna gelindi. Şirket tarafından yapılan açıklama ile Scope’ın son dönemde oldukça önemli seviyede kullanıcı kaybettiği ve artık yola devam etmeyeceği açıklandı. Söz konusu bu platform Mart 2021 tarihi ile beraber ise kapatılacak. Twitter yıllar önce söz konusu canlı yayın platformunu Periscope olarak pazara sunmuştu. İlk dönemlerde oldukça popüler olan bu servis yıllar içerisinde bu popülerliğini kaybetti. Bir süre sonra ise şirket Türkiye’deki uygulama ismini Scope olarak yeniledi. Şirketin yapmış olduğu yeni açıklama da ise Scope için artık yolun sonu geldi diyebiliriz.

Paylaşılan bir blog gönderisine göre Scope artık sürdürülemez oldu. Platformun büyük bakımlara ihtiyaç duyduğunu belirten Twitter’ın servisi canlandırmak yerini fişini çekme kararı aldıklarını belirtti. Twitter’a göre Mart 2021 tarihinde Scope erişimi tam anlamıyla kapatılacak.

Twitter 2020'ye ait verilerini açıkladıTwitter 2020'ye ait verilerini açıkladı

Mart 2021 dönemi ile beraber Scope kapatılıyor

Twitter tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre kullanıcılar, son yazılım güncellemesi ile beraber artık Scope hesabı açamayacaklar. Bu noktada platforma yeni üye alınmayacakken, mevcut kullanıcılar ise Scope kullanabilecekler. Diğer yandan kullanıcıların uygulama içinde kayıt ettikleri içerikleri indirme imkanı da sunulacak. Martı 2021 tarihinde ise Scope tamamen kapatılacak ve içerik üretilemeyecek. Scope internet sitesi hala aktif olackken, geçmiş içeriklere bu siteden erişebilecekler.

Twitter’ın yapmış olduğu açıklamaya göre canlı yayın platformu Scope, son yıllarda ciddi oranda küçülmeye devam ediyor. Kullanıcı sayısı kritik seviyelere gelmişken, şirket ise fişini çekme kararı verdi. Kullanıcılar zaten Twitter üzerinden canlı yayın yapabildikleri için “Twitter Live” olarak hizmetten yararlanmaya devam ediyorlar. Bazı yayıncıların Scope üzerinden gelir elde ettiği biliniyor. Şirket ise yaptığı açıklamaya göre Süper Yayıncıları’ın kazançlarını Nisan 2021 tarihine kadar ödemiş olacak.  


İlgili uygulamalar
Twitter Snapchat çıkartma özelliğiyle etkileşimi arttırmayı hedefliyorTwitter Snapchat çıkartma özelliğiyle etkileşimi arttırmayı hedefliyor
Twitter Squad'ı satın aldıTwitter Squad'ı satın aldı

PAYLAŞ