Türkiye'nin evde kalıp kalmadığını gösteren konum verileri paylaşıldı


Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google, koronavirüs tedbirleri kapsamında tekrar belirli günler sokağa çıkma kısıtlamasında toplum hareketlerinin nasıl değiştiğine dair hazırlanan verileri paylaştı. Google, geçtiğimiz yılın ilk aylarında başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs insan hareketliliği üzerinde olan etkiyi gösteren Topluluk Hareketliliği Raporları'nı güncelledi.

Söz konusu bu raporlar, kullanıcılar restoranlar, parklar ve toplu taşıma araçları istasyonları gibi halka açık olan yerlere gitme yoğunluğu grafik haline getirildi. Kullanıcılar Google Haritalar uygulamasındaki konum bilgilerini isimsiz bir şekilde toplayan Google, söz konusu raporları Türkiye için de paylaştı.

Karantinada Türkiye'deki hareketlilik sonuçları belli oldu

COVID-19 salgını sürecinde ikinci dalgalanmanın geçtiğimiz günlerde başlaması itibariyle tekrardan sokağa çıkma kısıtlamaları başladı. Uzun bir sürenin ardından gelen bu kısıtlamalar insan hareketliliğini nasıl değiştirdi. Google'ın paylaştığı verilere göre ülkemizde 26 Ekim-7 Aralık tarihleri arasında yaşanan değişimler aşağıdaki şekildedir.

Google tarafından açıklanan bu verilere göre 26 Ekim-7 Aralık tarihleri arasında Türkiye'deki insan hareketliliğinde;

Karantina süreçleri boyunca market ve eczanelerde 11, konutlarda ise yüzde 9 oranında yoğunluk artışı yaşandı.