Web Google Arama'da karanlık mod desteği geliyor - Haberler - indir.com

Web Google Arama'da karanlık mod desteği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-15 18:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Bugün büyük bir sorunla gündeme gelen Google, Chrome tarayıcısının arama sayfasına yeni bir özellik sunmak için kolları sıvadı.

iOS 13 birlikte hayatımızın bir parçası haline gelen “Karanlık mod” kısa süre içinde vazgeçilmez özelliklerden biri oldu. Android sürümü içinde yayımlanan bu özelliği geliştirmek için harekete geçen teknoloji şirketleri “Yerleşik karanlık mod” özelliğiyle birlikte bu özelliği “Karanlık mod” özelliğine sahip tüm uygulamalarda otomatik olarak etkinleştirebilme kolaylığını hayatlarımıza kazandırmıştı. Beyaz ışıktan rahatsız olan ve okuma modunu yeterli bulmayan kullanıcılar için alternatif bir seçenek haline gelen bu özellik bir süre sonra uygulamaların masaüstü sürümleri içinde yayımlanmaya başlamıştı. O uygulamalar arasına popüler internet tarayıcısı Google Chrome arama sayfasıda katlıyor.

2020'nin Google arama trendleri belli oldu2020'nin Google arama trendleri belli oldu

Hatırlarsanız Google, bu sene Mayıs ayında Android'de mobil web için karanlık bir temayı test etmeye başlamıştı. Şirket aynı özelliği şimdi de masaüstü web arama sitesi için test etmeye başladı.

Google Haritalar'a pandemi dönemi için faydalı bir özellik eklendi

Masaüstü kullanıcıları için yayımlanacak olan Google Arama'da ki karanlık mod özelliği mobil uygulamalardakiyle çok benzer olacağı görünüyor. Bu özellikte tema olarak göz yormayan renkler tercih eden Google sayfa isimleri için mavi bir tonu kullanılırken siyah metinleri artık gri renkte gösterecek. Arka plan ise beklendiği gibi koyu gri renkte görülüyor. Bu özellikte renkli logodan da vazgeçen Google logosu beyaz renkte karşımıza çıkacak.

Henüz test aşamasında olan özelliğin birkaç iyileştirme alması gerekiyor. Örneğin yayımlanan görselde kullanıcıların karanlık moda geçebilmesi için bir düğme bulunmamakta. Öncelikle kullanıcıların istedikleri zaman karanlık temaya geçebilecekleri hızlı bir yöntemin eklenmesi gerekiyor.

Tabi Web'de Google Arama için karanlık tema, şu anda sadece bir tersin parçası ve oldukça az sayıda kullanıcının erişimine sunulmuş durumda. Google'ın bu özelliği tüm kullanıcılar için ne zaman yayımlaya başlayacağı tam olarak belli değil.


YouTube da dahil olmak üzere hiçbir Google Servisleri'ne erişilemiyorYouTube da dahil olmak üzere hiçbir Google Servisleri'ne erişilemiyor

PAYLAŞ