Google klavye tasarımı yenileniyor - Haberler - indir.com

Google klavye tasarımı yenileniyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-10 16:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler yazılım devi Google’ın sahip olduğu başarılı uygulamalardan birisi olan Google klavye uygulaması için yeni 10.1 güncellemesi uygulamanın beta versiyonuna dahil olanlar için yayınlandı. Güncelleme ile beraber kullanıcılara yeni bir klavye görünümü de sunuluyor. 9to5Google kaynaklı bilgilere göre yeni Gboard uygulama güncellemesi, Eylül ayındaki güncellemeye göre daha kontrollü ve yavaş olarak kullanıcılara sunulmaya başlandı. Klavye’nin özellikle görünüşü noktasında bazı değişikliklere sebep olan bu güncelleme de yaz tipi şeklinde de değişiklik olduğu gözüküyor. Font tarafında Google Sans benzeri bir yazı tipi kullanılırken, bu sayede Google, Pixel tarafında kullanıcıan arayüze yaklaşmayı denediği gözüküyor.

Gboard 10.1 güncellemesi ile Pixel görünümüne yaklaşıyor

Google Klavye Gboard'ın çalışmaması ve çözümüGoogle Klavye Gboard'ın çalışmaması ve çözümü

Yeni güncelleme ile beraber klavyedeki harfler daha yuvarlak bir hale geliyor. Diğer  yandan karanlık modun seçilmesi noktasında klavyenin üst çubuğunda bazı değişiklikler de oluyor. Klavye’nin açık renk seçildiğinde ise kontrasat oranının ayarlanmaıs için harflerin daha koyulaştığı gözüküyor. Gboard 10.1 ile gelen yenilikler çok fazla büyük bir içerik olarak gözükmüyor. Ancak bu güncelleme ile beraber şirketin klavye işlevi, tasarımı ve görünüşü üzerinde çalışmalarını sürdüreceği ve Pixel cihazların kullanmış olduğu detaylara benzeteceği gözüküyor.

Yeni güncelleme yeniliklerini beğenmediğiniz zaman ise klavyenin eski versiyonununa dönme seçeneğinizde bulunuyor. Gboard uygulaması için gelen bu güncellemeyi kullanmak için beta kayıtı olmanız ve Google Play Store üzerinden indirmeniz gerekiyor. Bakalım Google ilerleyen dönemlerde ne gibi yeniliker de sunacak göreceğiz.  


Google Gboard emoji çıkartmalarına yenileri ekleniyorGoogle Gboard emoji çıkartmalarına yenileri ekleniyor

PAYLAŞ