Türkiye'de kullanıma sunulan Google Asistan hangi sorulara cevap verebiliyor?


Yapay zekalara hayatımızın her alanında yer almakla kalmayıp, birde karşılıklı sohbet etmeye de başladık. Bunlardan bir tanesi olan Google Asistan, ilk olarak 2016 yılında Google tarafından Android işletim sistemi cihazlar için tasarlanmış bir sanal asistan olarak karşımıza çıkıyor. Oldukça basit bir kullanıma sahip olan bu sanal asistan, insan hayatını kolaylaştırmak amacıyla piyasaya sürülmüştü. 2018 yılının son çeyreğinde ise Türkiye’de Türkçe olarak kullanılmaya başlanan Google Asistan’ı kullanmak için bir şart sundu. Bu şart ise aktif olarak kullandığınız bir Google hesabına sahip olamanız idi. 2019 yılına girdiğimizde ise artık her kullanıcı az ya da çok bu uygulamayı kullanarak hayatını biraz daha kolaylaştırmak istemekle beraber eğlenmek içinde Asistan’a bazı sorular yönetiyor.

Google Asistan ile neler yapabilirsiniz?

Türkçe Google Asistan'ın, kullanabileceğiniz en iyi 10 özelliği

Google Asistan’ın kullanılabileceği işletim sistemlerine gelecek olursak şu şekilde açıklamak istiyorum; İster iOS işletim sistemine sahip olun isterseniz Android işletim sistemine sahip olun bu sanal asistanı kullanabiliyorsunuz. Uygulamayı ya Google Play Store’den ya da AppStore’den telefonunuza yükleyip dilediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz. Peki Sanal Google Asistan ile neler yapabilirsiniz? Bu sronuzun cevabını ben maddeler halinde sıraladım. Gelin bu maddelere birlikte göz atalım.

Yukarıda yer alan maddelerde asistan ile yapabilecekleriniz yer alıyor. Peki bu sanal asistana ne tür sorular sorabilirsiniz birde onlara deyinmek istiyorum. Hadi gelin bu sorulara birlikte göz atalım.