Google Asistan Google Haritalar’a geliyor - Haberler - indir.com

Google Asistan Google Haritalar’a geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-10 01:25:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Yeni bir yere giderken yol tarifi almak ya da yön bulma gibi konularda sıklıkla kullanılan Google Haritalar için Google Asistan desteğinin geleceği belirtildi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda Google Asistan ile birlikte kişilerin telefona bakmaya gerek kalmadan istediği bilgileri Google Haritalar üzerinden elde edebileceği ve aynı zamanda gitmek istediği yer için rota alabileceği ifade edildi.

Google Asistan Türkiye İçin İlk Girişimler BaşladıGoogle Asistan Türkiye İçin İlk Girişimler Başladı

Türkçe Google Asistan, iOS kullanıcıları için de çıktı

Google Haritalar’a eller serbest kullanım geliyor

Eller serbest kullanım, özellikle araç başında bu uygulamayı kullananlar için büyük bir kolaylık sağlayacak ve aynı zamanda güvenlik noktasında da herhangi bir zafiyet yaratmayacak. Şu andaki mevcut kullanımda kişilerin özellikle Google Haritalar üzerinden yardım alabilmesi adına telefonu elinde tutarak ayarlamalar yapması ve ardından sesli yardım ile yönünü bulması mümkün olabiliyor.

Google tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte bu konuda gelişmenin yaşanacak olması, Google takipçilerini ve aynı zamanda uygulamayı kullanan kişilerde memnuniyet yarattı. Google Asistan’ın her ne kadar Google haritalarda şu anda kullanılması mümkün olsa da bu oldukça sınırlı ve çoğu işlem yapılamıyor. Bu bakımdan Google bu durumu çözmek adına yeni güncelleme ile birlikte Google Haritalar üzerinde Google Asistan’ın hakimiyetini daha da artıracak.

Google Asistan ile birlikte Google Haritalar’da neler yapılabilecek?

Google tarafından yayınlanan basın bültenine göre Google Asistan’ın Google Haritalar’da kazanacağı yeni yetenekler şöyle;

  • Yer bilginizi arkadaşlarınızla paylaşın
  • Hangouts, WhatsApp, Messenger, Telegram, Viber ve SMS mesajlarını dikte ederek güvenle yanıtlayın.
  • Müziğini veya podcast'lerinizi kontrol edin
  • Rotanızdaki akaryakıt, yiyecek ve diğer varış yerlerini arayın, rota alın.
  • Rotanıza yeni bir durma noktası, molalar ekleyin.

Asistan ne zaman kullanılacak?

Google, Android ve iOS’ta güncellemenin "bugün yayına başladığını" söylüyor, ancak Google Asistan’ın komutları çoğunlukla sunucu tarafında kontrol edildiğinden, güncellemenin bir uygulama güncellemesiyle gelip gelmeyeceği veya eve giderken çalışmaya başlayıp başlamayacağı belli değil. Fakat bu yeniliğin kısa süre içerisinde kullanıma sunulması bekleniyor. Bu durum üstelik hem Haritalar hem de Asistan için kullanıcıların tercih sebebi olabilir.

Türkçe Google Asistan'ın, kullanabileceğiniz en iyi 10 özelliği 


Türkçe Google Asistan yakında geliyorTürkçe Google Asistan yakında geliyor
Google Asistan Türkçe dil desteğine kavuştuGoogle Asistan Türkçe dil desteğine kavuştu

PAYLAŞ