Türkiye'de Kasım ayında en çok tıklanan alışveriş siteleri açıklandı


Kasım ayı pandeminin de etkisiyle bu sene online alışverişin zirve yaptığı gün oldu. Alışveriş çılgınlığının zirve yaptığı Cuma günlerinde en çok tıklanan siteler açıklandı.

E-ticaret sitelerinin ülkemizde faaliyetlerini iyice arttırdığı bu günlerde online alışverişin bu kadar artmasındaki en büyük etmenlerden biri koronavirüs salgını oldu. İnsanların eve kapanması iş ve okul ortamlarının dijital ortama taşınmasına katkı sağlarken alışveriş çılgınlığını da online ortama taşıdı. Kasım ayında hem Amazon gibi global çapta rağbet gören E-ticaret siteleri, hem de yerel E-ticaret siteleri tıklanma rekorları kırdı.

Konu hakkında açıklama yapan PayU, Türkiye’de Kasım ayında en çok tıklanan siteleri duyurdu. Bu sene E-ticaret platformları kampanyalarının yeteri kadar gerçekçi olmadığı eleştirileriyle gündeme gelse de açıklanan veriler bunun aksini gösteriyor. Gemius’un yaptığı araştırmada o verilere erişim imkanı tanıyor.

Kasım 2020’de Türkiye’de en çok tıklanan alışveriş siteleri:

En çok tıklanan sitelerin listesinin zirvesinde geçtiğimiz aylarda İstanbul’da yemek sipariş hizmetini de başlatan Trendyol bulunuyor. Trendyol’un hemen arkasında sıra sırasıyla Hepsiburada ve N11 yer alıyor. Listenin dördüncü sırasında ise son dönemlerin en popüler ikinci el alışveriş platformlarından olan Letgo var.

Türkiye’de internetten en çok satılan ürünler

Pandeminin de etkisiyle çiçek dışında farklı ürünlerde satmaya başlayan Çiçeksepeti ise listede altıncı sırada yer alıyor. Çiçeksepeti’ni ise Yemeksepeti ve AliExpress takip ediyor. Pandeminin etkisiyle mağazacılık altyapısıyla büyük bir başarı yakalayan Migros ise bu başarısını internet ortamında da sürdürüyor.

Yayımlanan listede Amazon Türkiye’nin yer almaması ise oldukça ilgi çekici. Türkiye’deki kullanıcıların en güvenilir online alışveriş platformları arasında gördüğü Amazon Türkiye bu dönemde kullanıcıların ilgisini çekmeyi başaramamış. Bundaki en büyük etmenin ise Amazon’un Türkiye’deki reklam eksikliği olduğu düşünülüyor. Bazı

Tarayıcı ziyaretleri: 

Mobil uygulama ziyaretleri: