Koronavirüs Türkiye'de E-ticareti nasıl etkiledi - Haberler - indir.com

Koronavirüs Türkiye'de E-ticareti nasıl etkiledi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-16 17:01:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Korona virüs salgını insanların hayatında birçok şeyi değiştirirken alışveriş alışkanlıklarını ve sipariş alışkanlıklarını da değiştirdi. Virüsten korunmak adına çok ciddi önlemlerin alınması gerekiyor. Bunun başında da temizlik ve korunma geliyor. Bu nedenle bu süreç içerisinde maske, dezenfektan, eldiven gibi ürünlere talep arttı. Ideasoft, talep artan ürünleri listeledi. E-ticaret sitelerinde mağazalara yazılımsal araçlar sunan Idesoft, Türkiye'de korona virüsün e-ticaret etkisine ilişkin rapor hazırlandı. Buna ek olarak satışların siparişlerin takip edildiği sitesini kullanıma açtı. 

Ocak 2020 vs Mart 2020

Ideasoft,siparişlere korona virüsün etkisini ölçmek adına 8 binden fazla 2-ticaret sitesinin Ocak 2020 ve Mart 2020 ayları içerisindeki değişimini gözlemledi. Satış sayısındaki bazı değişimlere bakıldığımda ilginç şekilde ise birincinin maske değilde dezenfektan olduğunu görmek mümkündür. Dezenfektan satışları yüzde 5413 artış göstererek 1. sırada yer alırken maske satışları yüzde 3224 artışla ikinci sırada yer alıyor. 

Huawei Cloud Corona virüsü için kolları sıvadıHuawei Cloud Corona virüsü için kolları sıvadı

Maske fiyatları yüzde 502 arttı

Bu süreç içerisinde satış rakamlarında değişiklik yaşanan ürünlerin birim fiyatları değerlendirildiğinde Icak ayına kıyasla Mart ayında maske fiyatları yüzde 502, ateş ölçer cihazların fiyatları ise 139, eldiven fiyatları yüzde 64 ve ıslan mendik fiyatları ise yüzde 55 oranında artış gösterdi.

Canlı takip sitesi

Ideasoft, Türkiye'de bu ürünlerin satışlarının canlı takip edilebileceği bir web sayfasını kullanıma açtı. Şöyle ki hangi ürünün hangi şehre, hangi fiyatla satışa sunulduğunu görmek mümkündür. Bu site sayesinde bu süre içerisinde hangi ürünlerin ilgi gördüğünü anlık olarak takip etmeniz de mümkün olacaktır. Kolonya satışları yüzde 1148, ateş ölçer satışları yüzde 512, eldiven satışları yüzde 286 ve gıda takviyesi satışları yüzde 177 arttı. Corona virüs ile mücadele etmek için insanların çok ciddi önlemler alması ve kendilerini bu virüse karşı korumaları için çeşitli ürünleri kullanmak durumunda kaldılar. Bu da söz konusu ürünlerin fiyatlarının değişmesine sebep oldu. 


Wikipedia Türkiye corona virüs haritası sayfasını erişime açtıWikipedia Türkiye corona virüs haritası sayfasını erişime açtı
Corona virüsünü erkenden teşhis eden akıllı yüzükCorona virüsünü erkenden teşhis eden akıllı yüzük
Instagram Corona virüsü için geliştirdiği yeni özellik test aşamasındaInstagram Corona virüsü için geliştirdiği yeni özellik test aşamasında

PAYLAŞ