Sosyal medya yasası neleri değiştirecek?


Geçtiğimiz ayın başından beri gündemde olan sosyal medya yasası 29 Temmuz 2020 tarihinde TBMM’de kabul edilmişti. Peki sosyal medya yasası hayatımızda neleri değiştirecek?

29 Temmuz tarihi itibariyle kabul edilen 9 maddelik sosyal medya yasasının detayları 30 Temmuz tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Resmi Gazete’de bu yasa teklifi, “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” şeklinde açıklanmıştı.

Kabul edilen sosyal medya düzenlemesiyle birlikte Facebook, TikTok, Twitter gibi sosyal medya sağlayıcılarına, kullanıcı verilerini Türkiye’de tutmaları ve Türkiye’de temsilci bulundurmaları  gibi birçok yeni yükümlülük getirildi. Kullanıcıların yararına olduğu ön görülen yeni düzenlemede Almanya’da daha önce yürürlüğe girmiş olan “ Netzdg” kanunu örnek alınıyor.

Sosyal medya yasasının maddeleri

 

Twitter Türkiye'de temsilci bulundurmayı reddetti

Sosyal medya yasasının vatandaşlara tanıdığı haklar neler?

Sosyal medya temsilcileri ne işe yarayacak?

Sosyal medya yasası ne zaman uygulanacak?

Yeni düzenlemeyle birlikte sosyal medya şirketlerine Türkiye’de bir temsilci bulundurmaları için üç ay tanındı. Bu kapsamda yeni düzenleme 1 Ekim 2020 tarihi itibariyle uygulanmaya başlanacak.