Sosyal medya düzenlemesinin detayları netleşti - Haberler - indir.com

Sosyal medya düzenlemesinin detayları netleşti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-21 11:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Türkiye'de alınan kararlar neticesinde yeni bir  sosyal medya düzenlemesi planlanıyor. İşte bu oluşacak olan değişikliğin planı hakkında son aşamaya gelindi.

Türkiye'de alınan kararlara göre büyük bir sosyal medya düzenlemesi gündeme gelmiş durumda ve en kısa zamanda hayata geçirilmesi planlanıyor.Bu konuda elde edilen ilk bilgiler daha önce verilmişti. Şimdi ise alınan kararda son aşamaya gelinen 11 maddelik bir düzenleme taslağı meclise sunuluyor. Alınan bilgiler kadarıyla hazırlanma süreci boyunca Almanya'nın model olarak alındığı yeni düzenleme paketi ile Türkiye'den günlük erişimi bir milyondan fazla olan sosyal ağ sağlayıcıları artık Türkiye'de temsilciye yer verecek deniyor.

Sosyal medya paylaşımları için görsel tasarım platformu: ProjectorSosyal medya paylaşımları için görsel tasarım platformu: Projector

Söylendiği kadarı ile belirlenen yükümlülükleri yerine getirmemiş olan sosyal ağ sağlayıcısının bant genişliği ceza olarak öncelikle yüzde 50, daha sonra yüzde 95'e kadar daraltılacak. Aynı zamanda sosyal ağ firmaları Türkiye'de yer alan kullanıcıların verilerini Türkiye'de bulundurmak zorunda olacak. Bunun için de ciddi manada büyük sunucuların kurulması gerekecek.

Planlanan sosyal medya düzenlemesi halen oldukça ses getiriyor

Düzenleme ile kurumların yanı sıra kişiler de sosyal ağ sağlayıcılarına içerik kaldırılması ya da erişim engellenmesi başvurusu yapabilecek ve sosyal medya şirketleri de bu başvurulara belirlenen saat içerisinde yanıt verilmek zorunda olacak. Başvuruları yanıtsız bırakan ağ sağlayıcılarına para cezası verilecek. Hukuka aykırı olduğu mahkeme kararı ile tespit edilen içerikler sosyal ağa sağlayıcıya bildirilecek ve bildirime rağmen belirli bir saat içinde gereğini yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcıları doğan zararların karşılanmasından sorumlu olacak.



PAYLAŞ