Snapdragon 8150 yakında tanıtılabilir


Qualcomm'un yeni 7 nanometre işlemcisi önümüzdeki haftalarda resmi olarak duyurulabilir. Apple ve Huawei, 7 nanometre işlemcili akıllı telefonlarını piyasaya sürmeyi başardı. Bu telefonlar piyasaya çıkmasından sonra gözler Qualcomm'a döndü. Şirketin 7 nanometre işlemcilerinin ne zaman tanıtılacağı ve ne gibi özelliklere sahip olacağı merak ediliyordu. Gelen son bilgilere göre bu işlemciler önümüzdeki haftalarda resmi olarak duyurulabilir.

Snapdragon 8150 yakında tanıtılabilir

Çince yazılı bir fotoğrafta ortaya sürülen bir iddiaya göre Qualcomm, 7 nanometre teknolojisi ile üretilen Snapdragon 8150 işlemcisini 4 Aralık tarihinde resmi olarak duyuracak. Çin medyasına davetlerin gönderildiğini ve tanıtımın ABD'nin Havai eyaletinde yapılacağı söyleniyor. Snapdragon 8150, 2 + 2 + 4 dizilimine sahip çekirdekleri bulunacağı söyleniyor. Fakat geçtiğimiz zamanlarda ortaya çıkan bir bilgide, 1 + 3 + 5 şeklinde de olabileceği tahmin edilmişti. Tüm bu iddiaların cevabını 4 Aralık'ta düzenlenecek olan etkinlikte alacağız.

Snapdragon 8150 işlemcili ilk telefonun ne zaman çıkacağı konusunda meraklanan kullanıcılar, şirketi soru yağmuruna tutmaya başladı bile. Bildiğiniz üzere Apple ve Huawei 7 nanometre işlemcili telefonlarını çıkarttığında gözler Samsung gibi şirketlere çevrilirken, şirketlerin de gözleri Qualcomm'a döndü. Bu yüzden şirketin kısa süre içerisinde 7 nanometre işlemcileri çıkartması bekleniyor.