Nintendo Switch hesapları siber saldırıyla karşı karşıya


Oyun konsolu üreticisi olan Nintendo’nun Nintendo Switch kullanıcıları şu sıralarda yoğun bir saldırıya maruz kalıyor. Hackerların yeni hedefi haline gelen Nintendo Switch hesapları zor dönemler geçiriyor. Çeşitli platformlara yönelik siber saldırıların gerçekleştiğini çeşitli zamanlarda görüyoruz. Söz konusu saldırganların yeni hedefi ise konsol pazarının sevilen isimlerinden olan Nintendo Switch oldu. Birçok Nintendo Switch kullanıcısı hesaplarına izinsiz giriş denemesinin gerçekleştiğini belirtiyorlar. Saldırganların amacının ise kişilerin Nintendo Switch hesabı ile bağlantılı olan kredi kartı bilgilerini kopyalayabilmek olduğu gösteriliyor.

Nintendo Switch kredi kartı bilgileri riske girdi

Hackerların ilk hedefinin Nintendo Switch hesapları ile bağlı olan PayPal ve kredi kartı bilgilerine erişmek olduğu biliniyor. Daha sonra bu bilgiler ile oyun için satım alımlar gerçekleştirilebiliyor. İzinsiz giriş yapılan hesapların ise bilgileri kopyalanmış dahi olabilir. Özellikle Battle Royale oyunlarından olan Fortnite’ta VBucks satın aldıkları ortaya çıktı. Bir Twitter kullanıcısı ise bu şekilde hesabından 100 dolarlık harcama yapıldığını açıklıyor. Başka kullanıcılarında benzer şekilde kartlarının kullanıldığı belirtiliyor.

Nintendo Switch’te F2A nasıl etkinleştirilir?

Nintendo Switch kullanıcılarının hesaplarını güvenli hale getirmek için bazı önlemler bulunuyor. Bunlardan birisi de F2A koruması oluyor. Korumayı etkinleştirmek için ise yapılacak adımlar şunlar oluyor: