Aptoide Android mağazası kullanan 20 milyon kullanıcının bilgileri paylaşıldı - Haberler - indir.com

Aptoide Android mağazası kullanan 20 milyon kullanıcının bilgileri paylaşıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-21 11:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Yaygın olarak kullanılan Android uygulama mağazalarından biri olan Aptoide siber saldırıların mağduru oldu. Hackelar tarafından kullanıcı bilgileri çalınan Aptoide’yi kullanan 20 milyon kişinin bilgileri hackerlar formunda paylaşıldı.

Bildiğiniz üzere Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefonların resmi uygulama mağazası Google Play Store. Akıllı telefon üreticileri olarak geliştirilen alternatifler de ise Samsung Galaxy Store ve Huawei AppGallery karşımıza çıkıyor. Ancak Gogle Play Store ön yüklü olarak gelmeyen ve kullanılamayan bazı ülkelerde kullanıcılar üçüncü parti uygulama mağazaları kullanmak zorunda kalıyor. 

Hackerlerın yeni silahı Hackerlerın yeni silahı "Corona Virüsü" oldu!

Bu uygulama mağazaları arasında 150 milyonu aşkın kullanıcı sayısı ve 1 milyonun üzerinde uygulama ile en popüler mağaza Aptoide olarak karşımıza çıkıyor. Ancak geçtiğimiz gün hackerların saldırısına maruz kalan Aptoide kullanan 39 milyon kişinin bilgileri ele geçirildi. 20 milyonu ise giriş E-posta adresleri ve şifre bilgileriyle hackerlar formunda paylaşıldı. 

2011 senesinde kurulan ve kısa sürede binlerce kullanıcıya ulaşan Aptoide’nin bu kadar hızlı yaygınlaşmasının nedeni ise her kullanıcının kendi mağazasını dilediği gibi yönetebildiği merkezsiz bir uygulama mağazası olmasıydı. Ancak siber güvenlik uzmanları Aptoide gibi üçüncü parti uygulama mağazalarının kullanımını güvenlik açısından önermiyor. 

Aptoide ise siber güvenlik uzmanlarının bu sözlerine karşı sık sık ne kadar güvenli olduğunu açıklıyor. Hatta şirket bir açıklamasında  "Tüm uygulamalar virüslere karşı taranmıştır ve biz Android cihazının güvende olmasını sağlamak için ekstra güvenlik testleri uygularız" ifadelerini kullanmış uygulama mağazasının ana sayfasında ise "Son çalışmalar Aptoide'nin en güvenli Android mağazası olduğunu kanıtlıyor" açıklamasına yer verilmişti. 

19 Nisan 2020 tarihinde Have I Been Pwned (HIBP) veritabanına eklenen Aptoide girdisinde ise Aptoide kullanan 20 milyon kullanıcıların bilgilerinin bir hacker platformunda paylaşıldığını belirtiyordu. Bu açıklamada en çok dikkat çeken nokta ise güvenlik ihlallerinin başladığı tarih oldu. 13 Nisan tarihinde başladığı tespit edilen ihlallerden o sayısını 20.012.235 hesabın tehlikeye girdiği açıklandı. 

Aptoide yetkilisi Filipa Botelho, bu açıklamalara karşı Aptoide'nin hacker saldırılarının ve olası veri ihlallerinin kurbanı olduğunu dile getirerek kullanıcıların Aptoide'ye güvenlik denetimleri sona erene kadar giriş yapamayacaklarını belirtti. Şimdilik önlem olarak Aptoide yeniden kullanıma açıldığı zaman güvenlik önlemleri adına kullanıcılardan yeni şifre isteneceği biliniyor. 


Çinli siber güvenlik şirketi CIA'yı hackerlıkla suçluyor!Çinli siber güvenlik şirketi CIA'yı hackerlıkla suçluyor!
530.000 Zoom kullanıcısının bilgileri hackerlar formunda satıldı530.000 Zoom kullanıcısının bilgileri hackerlar formunda satıldı

PAYLAŞ