Apple Music şefi Oliver Schusser, Beats markasının yönetimine transfer oldu - Haberler - indir.com

Apple Music şefi Oliver Schusser, Beats markasının yönetimine transfer oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-21 21:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Müzik pazarında önemli markalardan olan Beats markasının şuan ki yönetici kurulu başkanı ve CEO’su olan Luke Wood, görevini bu ay sonu ile beraber bırakacak. Onun yerine ise koltuğa Apple Music sorumlusu olan Oliver Schusser geçecek. Beats başkan Luke Wood’un bu ay sonununda ayrılacağını açıklaması sonrasında Apple tarafından Beats’in başına yeni bir ismi getirme zorunluluğu ortaya çıktı. Bu göreve ise gelecek olan kişinin Apple Music başındaki Oliver Schusser olacağı belli oldu. CNET raporlarına göre Apple tarafından henüz resmi bir açıklama gelmezken Apple hizmetleri sorumlusu Eddy Cue, çalışanlarına atmış olduğu bir e-posta ile durumu onaylamış oldu. E-posta içerisinde Apple’ın hala Beats markasına bağlı olduğu ve geçiş süresci üzerinde çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Beats’in başındaki isim değişiyor

Apple’dan yeni kulaklık: Powerbeats 4Apple’dan yeni kulaklık: Powerbeats 4

İlk etapda geçtiğimiz yıl farklı bir yön izlemek istediğini Apple’a söyleyen Luke Wood, şirketin bu konudaki takdirini kazanmış olmasına karşılık yeni bir yönetim oluşturulması için hazırlıkları bu sayede tamamlanmış oldu. Eddy Cue’nin e-postasında geçiş sürecininin koronavirüs salgınından ötürü güzel bir zaman denk gelmediği ifade edilse de, Beats donanımının kullanıcılar için bir hayli önemli olduğundan ötürü Apple’ın destek vermeye sonuna kadar devam ettiği ifade ediliyor.

Görevden ayrılacak olan Luke Wood, şirkete 2011 yılında başkan ve CEO olarak giriş yapmıştı. 2014 yılında ise Apple’ın Beats markasını satın alım ile beraber görevini südürmeye devam etti. Apple’ın kulaklık donanımı tarafında son zamanlarda AirPods ile yükselişte olduğu ve yeni bir üst seviye model üzerinde çalışmaların sürdüğü iddia ediliyor. Apple’a benzer bir yönelim gösteren bir işaret yer almazken, Beats markasının üst seviye kulaklıklar tasarlamaya, üretmeye ve satmayan Apple adı altında ve ekosistemi kapsamında olmaya devam edecek.


Heartbeat Health 8.2 milyon dolarlık yatırım aldıHeartbeat Health 8.2 milyon dolarlık yatırım aldı
Yeni Apple Powerbeats kablosuz kulaklık Türkiye’de satıştaYeni Apple Powerbeats kablosuz kulaklık Türkiye’de satışta

PAYLAŞ