Nintendo, Game Builder Garage ile oyun yapmayı öğretiyor


PlayStation 4'teki Dreams'den daha başlangıç dostu olacak olan Game Builder Garage yakın zamanda sunulabilir. 

Oyun dünyasının başarılı isimlerinden Nintendo, 11 Haziran tarihinde Nintendo Switch'te piyasada yerini alacak olan yeni programlama oyunu Game Builder Garage'ın duyurusunu yaptı. Eğer oyun tasarlamak konusunda kendinizi başarılı hissediyorsanız sizde muhtemel olarak PlayStation 4'te yer alan Dreams hakkında bilginiz vardır. Fakat bu oyun, başlangıç dostu bir yaklaşım göstererek temele daha inmeyi planlıyor gibi gözüküyor. 

Game Builder Garage çeşitli modlara sahip olacak

Nintendo yöneticisi Nick Chavez, “Kendi oyunlarını yapmak isteyen herkes için Game Builder Garage, başlamak için her zaman mükemmel bir yer. Rehberler, dersler ve unutulmaz Nodon karakterlerinin kullanımıy beraber Game Builder Garage, oyun oluşturmayı oynamak kadar eğlenceli bir hale getiriyor.” diyor. Oyun toplam olarak iki moda sahip olacak. Birinci olarak Ders Modu; yarış oyunu ve bir labirent oyunu da içinde olmak üzere 7 gün önceden tanıtılmış olan oyunu tasarlama sürecinde yol gösterici özelliğe sahip olacak. 

Ardından ise eğer kendinizi hazır hissederseniz geniş araç seçenekleri arasından çılgınca bir seçim yapmanıza izin veren Ücretsiz Programlama modu vardır. Game Builder Garage'ın araç seçeneklerinin ne kadar kapsamlı olacağı şu an için net değildir. Fakat paylaşılan fragman, oldukça basit şeyler olduğunu gösteriyor. Aynı Super Mario Maker’da olduğu gibi, oyunlarınızı internet üzerinden arkadaşlarınızla paylaşabilir ve diğer arkadaşlarınızın oyunı da inceleyebilirsiniz. Eğer insanların oyunları nasıl tasarladığını görmek isterseniz, paylaşılan oyunlarda Ücretsiz Programlama moduna geçebilirsiniz.