Yeni Nintendo Switch modeli Nintendo Switch Pro olabilir - Haberler - indir.com

Yeni Nintendo Switch modeli Nintendo Switch Pro olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-28 22:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

2021 yılının başlarında çıkış yapması tahmin edilen yeni Switch, görünüşe göre SoC ve bellek tarafından değişimler yaşayacak. İsimlendirme ise Switch Pro şeklinde olabilir.

Kısa zaman önce, 2021 yılının başlarında piyasaya sürüleceği söylenen yeni bir Nintendo Switch modeli gün yüzüne çıkmıştı. Ayrıca çok sayıda büyük kaynak "Switch Pro" modeli hakkında haberler yayınlamayı ihmal etmemişti. İddialara göre bu yeni yükseltilmiş model, 4K çözünürlüğü ve daha fazla bilgi işlem gücünü destekleyebiliyor.

Xbox Series X hakkında yeni teknik detaylarXbox Series X hakkında yeni teknik detaylar

Bloomberg'e göre Nintendo, bu yılın sonlarında PlayStation 5 ve Xbox Series X'in alış veriş sezonu için zamanında raflar yerini alacak olması nedeni ile zorlu bir rekabetle karşı karşıya. Yeni oyun makinesinin teknik özellikleri ise henüz netlik kazanmış değil. Fakat geçtiğimiz aylarda yeni Switch modelinin çözünürlük düzeyini yükseltebilmek için NVIDIA DLS 2.0 teknolojisini destekleyeceğinden bahsediliyordu.

Çıkan bu söylentiler doğrultusunda, Switch'in içinde yer alan yeni donanım bileşenleri için Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) yapılan yeni başvurular keşfedildi ve bu iddialar daha fazla güç kazanmış oldu. Yeni dosyalar, platformun çip üzerinde sistem (SoC) ve bellek yapısındaki değişiklikler de dahil olmak üzere bazı ilginç ayrıntılar barındırıyor. Bu iki bileşenin değişmesi nedeniyle, Nintendo’nun Switch’in içindeki CPU Kartını da (CPU Board) değiştireceği söyleniyor. Dahası, Nintendo’nun değişiklikle ilgili FCC resmi yazısı da paylaşıldı:

Bu FCC Kimliği için bir Sınıf II izinli değişiklik talebi içindir: BKEHAT002, ilk olarak 18/04/2017 tarihide verilen tüm izinleri ve değişiklikleri kapsıyor. Orijinal modelden aşağıdaki noktaları değiştirdik.

  • SoC Değişimi
  • Bellek Değişimi
  • Yukarıdaki iki bileşen nedeniyle CPU Kartı değiştirildi

 Yukarıda bahsedilen değişikliklerin yanı sıra, Switch tasarımının değiştirilmeyeceği görülüyor. Yani değişiklikler cihazın içerisinde gerçekleşecek ve dış tasarımda köklü bir değişiklik olmayacak.



PAYLAŞ