Microsoft, Bethesda’yı satın aldı! Tüm oyunlar Game Pass’e gelecek


Yazılım devi Microsoft, popüler oyun şirketi olan Bethesda’nın ana şirketi olan ZeniMax Media’yı 7.5 milyar dolar karşılığında satın aldığını açıkladı. Söz konusu bu satın alma ile beraber Microsoft’un elinde olan toplam oyun stüdyosu sayısı 24’e yükselmiş oldu. Dünyanın en popüler oyun konsollarından birisi olan Xbox’ın sahibi olduğu Microsoft, Xbox’In resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirmiş olduğu duyuru ile Bethesda Softworks’un ana şirketi olan ZeniMax Media’yı satın aldığını açıkladı. Söz konusu bu satın alım ile beraber Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios, id Software, Zeni Max Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog ve Roundhouse Studios Xbox oyun geliştirme dünyasına dahil olmuş oldu. Microsoft’un sahip olduğu stüdyo sayısı ise 15’de 24’e çıkmış oldu.

Microsoft Beshesda’yı satın aldı

Dünya genelinde toplamda 2300 çalışana sahip olan Bethesda’yı satın alan Microsoft, Elder Scrools, Fallout, Wolfenstein, DOOM, Prey ve Dishonored ile Quake gibi bazı popüler ikonik oyun serilerinin de haklarına sahip olmuş oldu. Satın alma ile alakalı “Bethesda'nın oyunları, oyuncuların kalbinde her zaman özel bir yere sahip olmuştur.” İfadelerini kullanan Microsoft, satın alma işlemi için ZeniMax Media’ya 7.5 milyar dolarlık bir ödeme yaptı.

Bildiğiniz üzere Microsoft, kasım ayında yeni nesil oyun konsolları olan Xbox Series X ve Xbox Series S’i oyun severler için sundu. Son dönemde piyasaya sunduğu oyunlar ile eleştiri toplayan Bethesda’nın Xbox oyun geliştirme dünyasına dahil olması Microsoft’a konsol pazarındaki savaşta bir avantaj sağlayacak diyebiliriz. Bakalım Microsoft’un bu satın alımı ile beraber özellikle konsol tarafında Xbox ile ne gibi yeni yapımlar pazarda olacak göreceğiz. Şuan için satın alım ile alakalı bilinen tüm detayların bunlardan ibaret olduğunu belirtelim.