Xbox Series X ve Series S Türkiye fiyatları açıklandı - Haberler - indir.com

Xbox Series X ve Series S Türkiye fiyatları açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-15 17:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Microsoft'un yeni nesil oyun konsolları, PS5'in en büyük rakibi Xbox Series X ve Series S Türkiye fiyatları açıklandı. Serinin en uygun fiyatlı üyesi Series S, 4699 TL fiyat etiketi ile raflarda yerini alacak.

Hem PS5 hem de Xbox Series S ve X için ilk net detaylar Nisan 2020 de görünmeye başlandı. Oyun konsollarına getirilen %50 oranında ek verginin süresi Eylül ayından itibaren doldu. Bu aşamadan sonra Türkiye'de oyun konsollarından %20 ilave gümrük vergisi alınacak. Fakat fiyatların uçuşa geçmesine sebep olan neden olan vergi artışındaki %30'luk düşüş bile Xbox Series X ve Series S'in Türkiye fiyatlarına olum bir etki etmedi. 

Ağustos ayında en çok indirilen PlayStation oyunlarıAğustos ayında en çok indirilen PlayStation oyunları

Yurt dışında  Xbox Series S 299 Dolar ya da  Euro; Xbox Series X 499 Dolar ya da Euro ile satışa sunulacak. Avrupa ve ABD fiyatları birim değer bakımından aynı olmuş olsa da Türkiye'de fiyatlar, Avrupa'daki yaygın kur yani Euro baz alınarak hesaplanıyor. Bunun üzerine eklenecek olan vergiler ile birlikte Türkiye fiyatları da iyice yükseliyor.

Xbox Series X ve Xbox Series S Türkiye fiyatları:

  • Xbox Series X: 7.499 TL
  • Xbox Series S: 4.699 TL 

Serinin üst segment üyesi Series X, doğrudan PS5'in rakibi olarak kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu yüzden fiyatı 7 bin 499 TL olacak. Bu fiyat ile PS5 fiyatı ile ilgili de ipucu veriyor diyebiliriz. Oyun konsolları tarihinde piyasaya en uygun fiyatla sürülecek ürünlerden birisi olan Series S de Türkiye'de pek uygun değil. Zira 4 bin 599 TL, henüz geçtiğimiz yıl üst segment konsolların fiyatıydı.

Xbox Series X ve Series S çıkış tarihi

Her iki konsol da 10 Kasım 2020 tarihinde Türkiye pazarına giriş yapacak. Kasım ayında satışa sunulması, konsolların fiyatlarına dahil edilen gümrük vergisinin %50 değil %20 olduğunu gösteriyor.

Xbox Series S ya da X almak isteyen oyuncular, oyunları tek tek satın almak ya da Xbox Games Pass sistemine aylık 30 TL ücret karşılığında abone olmak durumundalar. Ufukta ne yazık ki oyun konsonları özelinde bir indirim ya da ucuzlama ihtimali görünmüyor.


PlayStation 5 için yeni etkinlik tarihi verildiPlayStation 5 için yeni etkinlik tarihi verildi

PAYLAŞ