macOS giriş ekranı nasıl özelleştirilir?


Apple’ın bilgisayar serisi olan macOS modellerde masaüstü, uygulama tepsisi ve birçok kısım giriş ekranı da dahil olmak üzere yönetilerek kişiselleştirilebiliyor. Hem masaüstü hem de mobil işletim sistemleri eskiye göre çok daha kişiselleştirme özelliklerine sahip durumdalar. Masaüstü tarafında Windows 10 ve macOS Catalina için bu durumları görüyoruz. Uygulama tepsisi, menü çubuğu veya tüm masaüstünüzü dilediğiniz gibi özelleştirebiliyorsunuz. Fakat macOS için giriş ekranı da kullanıcının istekleri doğrultusunda düzenlenebiliyor ve kişiselleştirilebiliyor. Ek güvenlik için giriş yaparken kullanıcı adı ve şifre bölümü sizleri karşılıyor. Ancak şifre kısmında ipucu gibi detayları da görebilmek için yine bu ekranı düzenlemeniz gerekiyor. Gelin şimdi macOS giriş ekranı nasıl özelleştirilir tüm detaylarıyla bakalım.

macOS Giriş Ekranı Nasıl Özelleştirilir?

Giriş Ekranına Özel Mesaj Ekleyin

Giriş ekranına bir giriş cümlesi ekleyebilirsiniz. Bu noktada Apple menüsü, Sistem tercihleri, Güvenlik ve gizlilik adımlarını izleyebilirsiniz. Burada Genel sekmesinde yer alan “ Kilit ekranında görünecek iletiyi ayarların” bölümünü onaylayın.

macOS Profil Fotoğrafını Değiştirin

Giriş ekranındaki profil fotoğrafınızı düzenlemek için Apple menüsü > Sistem Tercihleri >Kullanıcılar ve Gruplar üzerinden Düzenle seçeneği ile profil görüntünüzü güncelleyebilirsiniz.

Apple Watch ile macOS’a Giriş Yapmak

Mac cihazınızda kilidi Apple Watch cihazınız ile uzaktan bir şekilde açabilirsiniz. Ayarlamak için Apple menüsü Sistem Tercihleri > Güvenlik ve Gizlilik üzerinden Genel sekmesine gelin. Seçeneklerde yer alan uygulamaların ve mac’inizin kilidini açmak için Apple Watch’u kullan seçeneğini onaylayın. Özelliği aktif ettikten sonra artık Apple Watch cihazınız ile kilit açabilirsiniz.