Instagram'daki arama geçmişi nasıl silinir?


Instagram ve benzeri sosyal medya uygulamalarında kullanıcılar yaptıkları aramalar kapsamında reklam ve öneri görüyorlar. Bu sebeple arama geçmişini arada silmek oldukça iyi bir fikir olacaktır. Sizlere bu içeriğimizde Instagram arama geçmişini nasıl silebileceğinizden bahsedeceğiz. Dünyanın en popüler sosyal medya mecralarından birisi olan Instagram, birçok platformda olduğu gibi kullanıcıların yapmış oldukları aramalar, beğeniler, takipler gibi etkileşimler ile reklam ve öneri sunuyor. Bu noktada Instagram arama geçmişi sizin platformda kaşınıza çıkacak olan reklamları da etkiliyor diyebiliriz. Bu sebeple arada arama geçmişini silmek faydalı olacaktır.

Instagram arama geçmişi nasıl silinir?

Instagram kullanıcıların arama geçmişlerini silmesi için bu işlevi oldukça basit bir hale getirmiş durumda. Daha önceden bu işlemi yapmak daha kolayken, şimdi de aslında zor değil diyebiliriz. Arama yaptığınız kısımdan arama geçmişini temizle butonuna basmak yeterli oluyordu. Ancak bazı yeni güncellemeler sonrasında bu işlemlerin adımları değişti. Instagram arama geçmişini silme işleminin biraz daha karmaşık olma sebebinin kullanıcıların yanlışlıkla silme durumunun önüne geçilmesi olduğu düşünülüyor.

Arama Geçmişini Temizle sekmesine bastıktan sonra gelen kısımda yakında yaptığınız tüm aramalar gözükecektir. Burada dilerseniz sağ üst köşeden Tümünü Temizle diyerek tüm geçmişinizi temizleyebilirsiniz. Dilerseniz arama kayıtlarının yanında yer alan çarp ikonu ile dilediğiniz aramaları kaldırabilirsiniz.

Masaüstü Instagram arama geçmişi silme

Instagram arama önerilerini kaldırma