Instagram alışveriş özelliği herkese açıldı - Haberler - indir.com

Instagram alışveriş özelliği herkese açıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-24 11:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya platformu olan Instagram için uzun bir süredir beklenen Instagram alışveriş özelliği bazı şirketler tarafından zaten kullanılabiliyordu. Ancak bugün ilk defa bir Türk Instagram kullanıcısı tarafından bu altyapı kullanılmaya başlandı. Buna göre Instagram’ın resmi olarak alışveriş özelliğini açtığını belirtebiliriz. Servisin bu yeni özelliği daha çok şirketlere hitap ediyor diyebiliriz. Ancak bu yeni sistem bireysel kullanıcılar tarafından da kullanılabilecek. Alışveriş özelliğini kullanan ilk Türk kullanıcı ise Danla Bilic oldu. 5.7 milyon Instagram takipçisine sahip olan fenomen isim, bu özelliğin kullanıldığında nasıl bir işleve sahip olduğuna yönelik bir içerikte paylaştı.

Instagram alışveriş özelliği nedir?

TikTok CEO’su: Instagram ve Facebook’tan destek bekliyoruz!TikTok CEO’su: Instagram ve Facebook’tan destek bekliyoruz!

İlk etapta şirketlerin kullanabildiği bu yeni özellik ile e-ticaret sitelerinin ürünlerini daha hızlı bir şekilde satmayı hedefliyor. Keşfet kısmındaki alışveriş sekmesine basan kullanıcılar, yüzlerce e-ticaret sitesi ile karşılaşırken, bu sitelerin ürünlerini inceleyebiliyorlar. Alışveriş özelliği ile incelenebilen ürünler satın alınabiliyor. Instagram Shopping adına sahip olan bu özelliğin şirket düzeyinden birey düzeyine indirgenmesi birçok kişiyi sevindiriyor.

Paylaşılan görsele göre “Mağazayı Gör” adlı bir sekmenin dahil olduğunu görüyoruz. Bu sekmeye basıldığı zaman Danla Bilic tarafından eklenen ürünler ve ürün fiyatları detayları ile gözüküyor. Diğer yandan kullanıcılara mağazayı gösteren bu sekmede “Beğendiklerim” adlı bir bölümde bulunuyor. Bu tarafta ise bu özelliği aktif eden kullanıcının beğendiği ve önerdiği ürünler gözüküyor. Instagram alışveriş özelliğinin zaman geçtikçe daha fazla kullanıcı tarafından kullanılması bekleniyor. Facebook’un sahip olduğu bu alışveriş altyapısı hakkında çok fazla detay bulunmuyor. Bakalım Instagram’ın bu yeni alışveriş özelliği kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacak göreceğiz. Yeni özelliğe dair bilinenlerin bunlardan ibaret olduğunu söyleyelim. İlerleyen günlerde ise birçok kullanıcı için bu yeni Instagram alışveriş özelliğinin gelmesi bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Instagram'da size ait paylaşımı kaldırtabileceksinizInstagram'da size ait paylaşımı kaldırtabileceksiniz

PAYLAŞ