Instagram'da düşük kalitede görüntülenme sorunu nasıl çözülür?


Sosyal ağlarda fotoğraf ve video gibi içeriklerde düşük kalite ile yükleme bazı durumlarda sorun yaratabilmektedir. Her ne kadar standart olarak fotoğraflarda sıkıştırma işlemi temel olarak yapılmış olsa da bu durum fotoğraflardaki netliği ortadan kaldırmamaktadır. 

Instagram'ın uygulama içerisinde ne kadar vakit geçirdiğinizi gösteren uygulama!

Instagram fotoğrafların düşük kalitede – bulanık görüntülenmesi sorunu için çözüm

Instagram’da fotoğraf görüntülenmesi, fotoğrafların düşük boyutlu bir şekilde yüklenmesi halinde kullanıcıları zorlamaktadır. Bulanık bir şekilde görüntülenen fotoğraflar, Instagram’da en çok yaşanan sorunlardan bir tanesi olarak görülür. Fakat bu durumun en önemli sebebi kullanıcıların yavaş bir internet bağlantısına sahip olmasıdır. Bu nedenle özel sistem ile düşük çözünürlüklü hallerini ilk olarak gösteren Instagram, fotoğrafların kötü görünmesine neden olabilir. Eğer istediğiniz fotoğrafların daha yüksek kalitede olmasını istiyorsanız daha hızlı bir internet bağlantısına sahip olmanız ya da mevcut bir fotoğraf üzerinde bir süre beklemeniz gerekir. Bu yöntem, bulanıklığın kısa süre içerisinde geçmesini sağlayacaktır.    

Instagram'ın 2018 trendleri açıklandı

Arkadaşlarınızın fotoğraflarını görüntülerken bulanıklık sorunu yaşıyorsanız, bu konuda yukarıda yer alan durum tek probleminiz ve aynı zamanda çözümünüzdür. Bu nedenle internet bağlantınızı güçlendirmek özellikle hücresel veri yerine wifi noktalarını tercih etmek Instagram'daki görüntü sorununu minimuma indirecektir.