Türkiye'nin İlk Instagram Alışveriş Araştırması! - Haberler - indir.com

Türkiye'nin İlk Instagram Alışveriş Araştırması!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Markalara dijital iletişim ve pazarlama hizmetleri vermekte olan Digital Stylist, kadınların vazgeçilmezi haline gelen Instagram'la ilgili 'Instagram'da Türk Kadınlarının Alışveriş Alışkanlıkları' başlıklı bir infografik paylaştı.

Digital Stylist, kadına dair bir çok markanın merak ettiği soruları derleyerek alışveriş odaklı bir anket oluşturdu ve bu ankete toplam 466 kadın katıldı. Ankete katılan kadınların yüzde 58'i arkadaşlarını takip etmek için Instagram'da olduklarını belirtirken, yüzde 51'inin ise Instagram'ı alışveriş yapmak için kullandıkları ortaya çıktı.

İnfografik'e göre Türkiye'de en çok Instagram alışverişi yapılan bölgelerin başında yüzde 59 ile Marmara Bölgesi geliyor. Bunu yüzde 17'lik oranla İç Anadolu Bölgesi ve yüzde 14'lük oranla Ege Bölgesi takip ediyor.

Kadınların Instagram'da en çok alışveriş yaptıkları kategorilerin başında moda ve kozmetik geliyor. Memnuniyet ve taşıma konularında sıkıntıların yaşanabildiği ev dekorasyonu ürünlerindeki alışveriş oranı ise yüzde 12.

Kadınların Instagram alışverişlerini yaparken en çok tercih ettikleri ödeme yöntemlerinin başında kapıdan ödeme seçeneği geliyor. Bunun sebebi de satıcıya güven duyulmaması ve satıcıların sanal pos kullanmamaları. Kadınlar bundan dolayı nakit ödemeyi tercih ettikleri gibi, alışverişlerinde kapıdan ödemeyi seçiyorlar.

Ankete katılan ve daha önce Instagram'da hiç alışveriş yapmadığını belirtenlerin yüzde 38'i ürünleri beğendikleri halde satıcı veya satıcılara güvenmedikleri için alışveriş yapmadıklarını belirtiyor.

Kadınlardan yüzde 92'si Instagram'dan yeniden alışveriş yapabileceklerini belirtiyor. Bu da Türk kadınlarının Instagram'ı bir satış kanalı olarak kabullenmeye başladıklarını ve hedef kitlesi doğrudan kadınlar olan markalar için de büyük fırsat olduğunu açık bir şekilde ifade edebiliriz.

İşte; Instagram'da Türk Kadınlarının Alışveriş Alışkanlıkları'nı gösteren infografik;





PAYLAŞ