Instagram'ın uygulama içerisinde ne kadar vakit geçirdiğinizi gösteren özelliği dağıtıma başladı! - Haberler - indir.com

Instagram'ın uygulama içerisinde ne kadar vakit geçirdiğinizi gösteren özelliği dağıtıma başladı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-20 11:42:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Instagram, geçtiğimiz aylarda uygulama içerisinde ne kadar fazla vakit geçirdiğinizi gösteren bir özellik üzerinde çalışmalar yaptığını açıklamıştı. Yakın zaman içerisinde çıkması beklenen bu özellikte biraz da olsa ertelenmeye gidilmişti. Fakat bugünlerde bu özellik dağıtıma başlandı.

Instagram'ın uygulama içerisinde ne kadar vakit geçirdiğinizi gösteren özelliği dağıtıma başladı!

"Hareketlerin" adı verilen ve uygulama içerisinde ne kadar kalmanız gerektiğini ayarlayabilen, kendinize sınır koyabildiğiniz ve anlık bildirim geçici olarak kapatabildiğiniz bu özellik dağıtıma başlandı. Bu özellik için profil kısmına girip sağ üst köşedeki simgeye tıklayarak "Hareketlerin" seçeneğini seçmeniz gerek. Daha sonrasında ise günlük ne kadar süreye ulaştığınızı görebiliyorsunuz. Eğer sosyal medyadan uzak kalmak isterseniz de geçici veya sürekli olarak bildirimleri kapatabiliyorsunuz. Bu devre dışı bırakma özelliği 15 dakika, 1 saat, 2 saat, 4 saat ve 8 saat olmak üzere toplamda 5 farklı seçenekten oluşuyor.

Instagram hız kesmeden büyümeye devam ediyor!Instagram hız kesmeden büyümeye devam ediyor!

Eğer bu özellik kapsamında günlük olarak ne kadar süre belirlediyseniz, o süreye ulaştığınızda günlük hatırlatıcı tarafından hatırlatılması yeterli olacaktır. Instagram bu özelliği akıl sağlığı uzmanları, akademisyenler ve kendilerine gelen bildirimlerle birlikte geliştirdiklerini belirtiyor. Birçok özellik gibi "Hareketlerin" özelliği de kademeli olarak dağıtılacağı için farklı ülkelere ulaşması biraz zaman alabilir. Bu yüzden dağıtımın ardından bizim tarafımıza gelmesi biraz daha sürebilir.

Instagram uygulamasına bu tarz özelliklerin gelmesi oldukça sevindirici. Aslında bu tür özelliklerin tüm sosyal medya platformlarına gelmesi gerekiyor. Çünkü insanlar artık sosyal medyada saatlerini bırakın günlerini bile geçirebiliyor. Bu bağımlılığı aza indirmek için bu tür küçük özellikler oldukça yararlı olacaktır. Özellikle daha genç kitleler bu tür sosyal  medya platformlarında sürekli bir arayış içerisinde oluyorlar. Bu yüzden de vakit oldukça hızlı geçiyor. Bu da gençlerin yapmaları gereken bazı şeylerden alıkoyuyor. Bu nedenle ne kadar süre harcadığımızı görmek ve buna göre kendimize zaman belirlemek, sosyal medyada geçirdiğimiz bilinçsiz zamanları en aza indirecektir.

Hatta sosyal medya üzerinde vakit geçirmek kalıcı hastalıklara sebep olabiliyor. Bu nedenle tehlikeli olabilecek bir platformda fazla zaman harcamamız için güzel bir özellik olacaktır. 


İlgili uygulamalar
İnstagram'ın en sosyal saatleri belli olduİnstagram'ın en sosyal saatleri belli oldu
Instagram Hikayelere Shazam Desteği GeliyorInstagram Hikayelere Shazam Desteği Geliyor
Instagram Nedir ve Instagram nasıl kullanılır?Instagram Nedir ve Instagram nasıl kullanılır?

PAYLAŞ