Instagram Sayfasında Kişileri Sessize Alma İşlemi Nasıl Yapılır?


Dünyanın en popüler sosyal medya uygulaması Instagram'da bazı arkadaşlarınızın gönderilerini görmek istemeyebilirsiniz. Fakat bu arkadaşlarınızı da takipten çıkarmak istemiyor olabilirsiniz. Hem takipten çıkarmamak hem de gönderilerini görmemek isterseniz bunu yapmak için dilediğiniz kişileri sessize alabilirsiniz. Tıpkı mesajlaşma uygulaması WhatsApp'da olduğu gibi. Bildiğiniz üzere WhatsApp uygulamasında da sık sık grup mesajlarına maruz kalmak istemeyen kullanıcılar grupları sessize alma yöntemini kullanıyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda kişileri de sessize alarak mesaj gönderdiklerinde ancak WhatsApp ana sayfasına girdiğinizde görebilirsiniz. 

Instagram her geçen gün farklı özellikleri ile kullanıcıların daha fazla ihtiyaçlarını karşılıyor ve kullanıcılara da birbirinden farklı seçenekler sunuyor. Çevrimiçi fotoğraf ve video paylaşma platformu olarak uzun yıllardır kullanıcıların en çok tercih ettiği sosyal medyalardan biri olan Instagram, gelişmiş düzeyde özellikleri ve gönderilerini görmek istemediğiniz kişileri sessize alarak takipten çıkarmak içeriklerini görmeyebilirsiniz. Instagram Sayfasında Kişileri Sessize Alma İşlemi Nasıl Yapılır? adlı yazımızda Instagramda gönderilerini görmek istemediğiniz kullanıcıları nasıl sessize alacağınızı değerlendireceğiz. 

Instagram Kişilerini Sessize Alma

Herkesin Instagram sayfasında elbette ki gün içerisinde yüzlerce içerik paylaşılıyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda takip ettiğiniz kullanıcılar da her gün ilginizi çeken ya da ilginizi çekmeyen yüzlerce paylaşım yapıyor. Bu duruma örnek vermek gerekirse, bir arkadaşınız çok sık paylaşım yapıyor ve yaptığı bu paylaşımları görmek istemiyorsunuz fakat buna karşılık arkadaşınızı da takip çıkarmak istemiyorsunuz. Bu gibi bir durum ile karşı karşıya geldiğiniz taktirde söz konusu bu kişileri sessize alarak içeriklerini görmekten uzak kalabilirsiniz. Instagram'ın sessize alma özelliği Facebook'ta Takibi Bırak özelliği ile aynı işleve sahiptir. Instagramın sessize alma özelliği, takipten çıkarmak istemediğiniz fakat gönderilerini de görmek istemediğiniz kullanıcıları sessize alarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Instagram'ın sessize alma özelliği şu an için Twitter'da da kullanılıyor. Oldukça kullanışlı bir özellik olan sessize alma özelliği sayesinde Instagram takipçilerini ve takip ettiğiniz kişileri kaybetmeden de gönderilerini sessize alarak ana sayfanızda görünmesini engelleyebilirsiniz.Böylelikle uygulamanızı kendi tercihleriniz doğrultusunda kişiselleştirecek ve çok daha kullanışlı bir sosyal medya elde edeceksiniz. 

Instagram hesabınız üzerinden takip ettiğiniz bir kullanıcıyı sessize almak istiyorsanız, söz konusu bu hesap üzerinden paylaşılan gönderileri gördüğünüzde gönderilerin sağ üst kısmındaki üç nokta butonuna tıklayacaksınız. Karşınıza çıkan yeni menüden Sessize Al butonunu tıklayın. Bu işlemi tamamladıktan sonra sadece ilgili hesabın sadece gönderilerini ya da paylaşımları ve hikayelerini gizleyebileceğiniz seçeneklerden dilediğinizi seçebiliyorsunuz. Bu işlemleri tamamladıktan sonra artık Instagram ana sayfanızda ilgili kullanıcının paylaşımlarını görmeyeceksiniz. Sessize aldığınız kişiler bu durumdan haberdar olmayacak ve böylelikle size de tepki göstermeyecekler. Kendi sosyal medyanızı tercihleriniz doğrultusunda kişiselleştirmek size kalmış bir durumdur. Oldukça popüler bir sosyal medya olarak yıllardır vazgeçilmezim arasında yer alan Instgaram, gerek mevcut özellikleri gerek tercihen yapılacak yeni değişiklikler uygulamayı çok daha kullanışlı bir hale getirecektir. Kullanıcıları sessize alma işlemlerini sadece bir kaç adım ile tamamlayabilirsiniz.