Instagram IGTV'de Snapchat ve TikTok Deneyimini Birleştirmeyi Hedefliyor - Haberler - indir.com

Instagram IGTV'de Snapchat ve TikTok Deneyimini Birleştirmeyi Hedefliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-22 17:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Instagram platformuna başarılı özellikler eklemeye devam ediyor. Son olarak Snapchat’ın Hikayeler formatını çok iyi bir şekilde kendi platformuna entegre etmişti. Daha sonra bu formatın ilk yapanı olan Snapchat’i istatistikler olarak geçti ve hikayeler formatı kullanan en fazla etkileşimli isim Instagram Hikayeler oldu. Diğer yandan geçtiğimiz aylarda kullanılmaya başlanan IGTV henüz beklenen yükselişi sergileyebilmiş değil. Bu noktada TechCrunch kaynaklı habere göre Instagram, IGTV tarafından yeniliğe giderek Snapchat ve TikTok karışımı bir platform haline getirmeyi hedefliyor. TikTok uygulaması geçtiğimiz yıl dünyanın en çok kullanılan iOS uygulaması olmayı başarmıştı.

IGTV, TikTok ve Snapchat Karışımı Olacak

50 Milyona Yakın Instagram Fenomeninin Hesap Bilgileri Sızdırıldı50 Milyona Yakın Instagram Fenomeninin Hesap Bilgileri Sızdırıldı

TikTok’un bu başarısı sonrasında App Store indirme grafiklerinde her zaman üst sıralarda bulundu. Instagram ise Snapchat’in popüler özelliğini kendisine getirerek yükselişe geçmesi sonrasında yeni hedefi bu sefer TikTok olarak gözüküyor. Instagram’ın IGTV için arayüz de ciddi yeniliklere gideceği ve alt bölümde yer alan kenar kaydırmalı arayüzün çıkartıldığı TechCrunch tarafından belirtiliyor. Instagram IGTV kategorilerini tamamen kaldırdı ve çok daha basit bir arayüz ile algoritmalar tarafından önerilen tek bir içerik akışına odaklanılacak.

IGTV’de normalde bulunan “Sizin için”,”Popüler” ve “Takip Edilenler” gibi kategoriler sistemi kaldırılacak. Bunun yerine ise algoritmaların tavsiye ettiği ve tıpkı TikTok gibi bir akış sistemi gelecek. Bu sayede kullanıcıların gezinti esnasında zevk duyacağı bir içerik platformu oluşmuş olacak. Yapay zeka tabanlı sistem ise izleme alışkanlıklarına göre analiz ederek kullanıcılara o şekilde içerikler sunacak. Geçtiğimiz Haziran ayında kullanıma sunulan IGTV’nin izlenmeleri artması için Instagram tarafından çeşitli ollar denendi. Bu örnekler arasında Instagram iOS uygulamasında IGTV video ön izlemeleri kullanıcı akışlarında yer almaya başlamıştı.

Bakalım yenilenecek olan arayüz ile beraber IGTV, beklediği yükselişi gösterebilecek mi göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Instagram Beğeni Sayısının Ardından Şimdi de Takipçi Sayısını Gizlemeyi Test EdiyorInstagram Beğeni Sayısının Ardından Şimdi de Takipçi Sayısını Gizlemeyi Test Ediyor

PAYLAŞ