Huawei'den rekabeti artıracak adım!


Çinli akıllı telefon üreticilerinin son zamanlarda yapmış olduğu yükselişe şahit olmaya devam ediyoruz. Özellikle bu alandaki rekabet oldukça yükselmeye devam ederken Huawei ve Xiaomi arasındaki bu sıkı rekabette devam ediyor. Özellikle Huawei’nin telefon pazarında büyük bir atılım gerçekleştirerek son çeyrekte Apple’ı arkasında bıraktığı biliniyor. Akıllı telefon pazarında 200 milyonluk bir satış ile adından oldukça söz ettiren şirket karşısında Xiaomi ise sunduğu geniş ürün yelpazesiyle öne çıkıyor. Xiaomi bu birçok ürünün kendisi üretirken diğer cihazlarını ise ek şirketler aracılığı ile piyasaya sunuyor. Asya bölgesinde Youpin adlı bir platformda satılan bu ürünler Huawei cephesine de ilham vermişe benziyor. Bu noktada Huawei’nin bir süredir Honor Qinxuan adlı bir alışveriş platformuna benzer bir girişimle piyasaya girmesi bekleniyor.

Xioami ve Huawei Rekabeti

Huawei amiral gemisi bir akıllı telefon üreticisi olsa da alt marka konumunda yer alan Honor adı ile pazara orta seviye bütçe dostu modeller sunmaya devam ediyor. Honor ile Xiaomi’yle rekabete giren şirket şimdi ise Honor Qinxuan’da Youpin’den farklı olarak sadece kendi markasının ürünlerine yer verecek. Bu noktada farklı şirketlerin üretmiş olduğu bir ürün görmezken Honor başkanı tarafından yapılan açıklamaya göre ileri ki dönemlerde platformun diğer başka markaların ürünlerine de ev sahipliği yapması bekleniyor.

Yapay zeka desteği alan Huawei Mate 20 Pro neler yapabiliyor?

2018’e baktığımız zaman Çin’in üçüncü çeyrek sonuçlarına göre Xiaomi Çin pazarında düşüşte olurken aksine Honor ise bir yükseliş sergilemeye başlıyor. İki marka arasındaki rekabet oranı bir hayli yüksekken, yükselişte olan Huawei’nin yerini sağlam koruması için önemli faaliyetler göstermesi gerekiyor. Qinxuan Çin üzerinde Android cihazlar için indirilmeye sunulurken herhangi bir internet sitesi bulunmadığını belirtelim. Ayrıca marka kendi internet sitesinde yer alan aynı ürünleri bu platformda yer vermiş durumda.