Yapay zeka desteği alan Huawei Mate 20 Pro neler yapabiliyor? - Haberler - indir.com

Yapay zeka desteği alan Huawei Mate 20 Pro neler yapabiliyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-10 00:05:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Çin'den tüm dünyaya yayılmayı hedefleyen ve bu konuda Türkiye gibi pek çok pazarda önemli bir yer edinen Huawei, P20 pro modeli ile pazardaki tüm şartları kendi lehine değiştirmeyi başarıyor. Öyle ki yeni telefonda yer verilen özellikler, Huawei markasının daha fazla dikkat çekmesini sağlarken yapılan tanıtımlar ile birlikte firma satışlarını da arttırmayı büyük oranda başarmış durumda. Özellikle yapay zekâ desteği bulunan telefon, bu desteği ile birlikte mevcut telefon kullanım alışkanlıklarını da değiştiriyor. Peki, Huawei P20 Pro yapay zeka desteği ile neler yapabiliyor?

Yapay zekanın özellikle hızlı bir şekilde işleyebilmesi adına telefon donanımları oldukça üst seviyede tutulmuş durumda. Kirin 980 modelinin kullanıldığı telefon böylece yapay zeka tarafından gerçekleştirilen işlemlerin hızlı bir şekilde sonuçlanmasını sağlıyor. Yapay zekanın en çok etkili olduğu bölümlerden birisi ise batarya.

İnanılmaz Fiyatlı Huawei Mate 20 Pro Türkiye'de Satışa Sunulduİnanılmaz Fiyatlı Huawei Mate 20 Pro Türkiye'de Satışa Sunuldu

İnanılmaz Fiyatlı Huawei Mate 20 Pro Türkiye'de Satışa Sunuldu

Bataryaya yapay zeka desteği

Batarya kullanımının daha verimli olabilmesi adına yapay zeka desteğinden yararlanan Huawei, telefonlardan maksimum performans ve en iyi şarj süresi gibi dönüşlerin alınmasını hedefliyor. Bu bakımdan kullanıcı tercihlerine bağlı olarak batarya performansını optimize eden yapay zeka, performansı arttırdığı gibi gereksiz kullanımları önlüyor ve böylece batarya süresini uzatıyor. Oyunlar için de özel bir şekilde hazırlanmış olan yapay zeka, oyun oynandığı zamanda da telefondan maksimum verimin alınmasını sağlayacak şekilde kendisine hazırlıyor ve performansı üst seviyeye çıkarıyor.

Fotoğraf ve videoya yapay zeka dokunuşu

Huawei P20 Pro modelinin yapay zeka desteği ile yetenek kazandığı bir diğer alan ise fotoğraflar oldu. Öyle ki sanatsal açıdan en doğru karenin çekilmesini sağlayan yapay zeka desteği ile telefonla çekilecek fotoğraflar artık çok daha yüksek kalitede ve etkileyici. Çekimi yapılacak alan için en uygun ayarları yapan yapay zeka, böylece amatör çekimlerde dahi olabilecek en iyi kareleri yakalamayı sağlıyor. Üstelik sadece fotoğraflar için değil video kaydı sırasında da yeni yeteneklerin eklendiği telefonda sadece fotoğraflarda bulunan özel efektler de unutulmamış. Öyle ki yapay zeka destekli sinema modu sayesinde video kayıtları artık çok daha etkileyici ve sinematik durumda. Yapay zeka desteğinin kullanıldığı bir diğer özellik ise yiyecek tanımlama özelliği. Kamera üzerinde yiyecek görüntülenmesi halinde yiyecek ile ilgili tüm detaylar ekranda beliriyor. Böylece kalori miktarından gramaj hesaplamasına kadar pek çok farklı detayı öğrenebilmek yeni telefonda mümkün. 

Mate 20 Pro İçin En İşlevsel Aksesuarlar 


Kırmızı Huawei Mate 20 Pro İçin Tarih Belli OlduKırmızı Huawei Mate 20 Pro İçin Tarih Belli Oldu

PAYLAŞ