HTC Wildfire X Tanıtıldı: Özellikleri ve Fiyatı


Akıllı telefon pazarında bir süredir sessizliğini koruyan şirket HTC, şimdi ise yeni uygun fiyatlı bir modelini satışa çıkartıyor. Eski günlerine geri dönmesi beklenen HTC cephesinden zarar hakkında açıklamalar yapılmaya devam edilirken, şimdi ise yeni HTC Wildfire X modelini 140 Euro fiyatıyla tanıttı. İki üç nesil öncenin amiral gemisi tarafında piyasada dikkat çeken bir marka olan HTC, son dönemde yaşadığı çöküşü ile gündeme gelmeye devam ediyor. Son 2-3 yıllık dönemde çeşitli zarar açıklamaları yapan HTC için yolun sonu gibi düşüncelere bürünen birçok kullanıcı bulunuyor. Ancak zarar açıklamalarına rağmen HTC’nin yeni modellerini piyasaya sürme işlemi de devam ediyor.

HTC Wildfire X Tanıtıldı

Yapılan son açıklama ile beraber yeni Wildfire akıllı telefon serisi duyuruldu. Bu serinin yeni modeli ise Wildfire X modeli oldu. HTC’nin bu yeni modeli daha çok düşük ve orta seviye gelire sahip kullanıcılara hitap ediyor diyebiliriz. Cihazın özellikleri tarafına gelecek olursak ekran tarafında 6.2 inçlik yüzde 88.8 ekran kasa oranı görüyoruz. HD+ ekran çözünürlüğe sahip olan bu modelin 3 GB RAM ve 4 GB ram seçenekleri olacak. Depolama tarafında ise 32 ve 128 GB opsiyonları karşımıza geliyor.

İşlemci gücü MediaTek’in Helio P22 olarak belirlenen model 8 çekirdek yapılı ve 2 GHz çalışma frekansına sahip durumda. PowerVR GE8320 GPU birimini kullanan modelin arka yüzeyinde 12 megapiksellik ana kamera yer alırken 5 megapiksel ise derinlik algılama sensörü ile beraber 8 megapiksel telefoto kamera bulunuyor. Batarya tarafında ise 3300 mAh’lik bir pil kapasitesini modelde göreceğiz. Cihaz 140 Euro fiyat etiketi ile satışa çıkacakken, modelin henüz ne zaman ve hangi ülkelerde satışa çıkacağı belli değil.