HTC İngiltere'de telefon satışlarını durdurdu - Haberler - indir.com

HTC İngiltere'de telefon satışlarını durdurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-08 10:06:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji dünyasında özellikle son dönemlerde ciddi bir patent yarışının olduğunu biliyoruz. Birbirinin önüne geçmek için yenilikçi adımlar atan markaların ürünleri zaman zaman birbirine benzer olsa da, patent sahibi olabilmek için ileri sürdükleri teknolojin kendilerine özel bir noktası da bulunması gerekiyor. Yeni cihazlar için markalar tek tek patentlerini almaya başlarken, patentlerle ilgili ilginç bir gelişme bir dönemin popüler markası HTC tarafında yaşandı. 

Son dönemlerde eskisi kadar revaçta olmayan Tayvan merkezli şirketin İngiltere pazarıyla yaşadığı patent sorunları HTC’nin yasaklanmasına neden oldu. Bugün İngiltere pazarından çekildiğini açıklayan HTC ile ilgili ise ilginç iddialar var. 

HTC'nin gelirleri hızlı bir şekilde düşüyorHTC'nin gelirleri hızlı bir şekilde düşüyor

HTC patent koşullarını ihlal mi etti? 

HTC'ye İlk Gönderme OnePlus'dan Geldi!

HTV ve İngiltere arasında yaşanan patent sorunu hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak IPCom isimli bir araştırma şirketi HTC’nin İngiltere pazarından çekilmesinin patent sorunlarından olduğuna dair bir rapor yayınladı. BBC’de yayınlanan rapora göre, akıllı telefonların sahip olduğu kablosuz teknolojiyle ilgili bir patentin HTC tarafından ihlal edildi. İddialar ise bu ihlalin 2009 yılından beri devam ettiği yönünde. 

Konuyla ilgili olarak ismini açıklamayı reddeden bir HTC yetkilisi iddiaları net bir şekilde reddederken, yaşanan patent anlaşmazlığının markanın tek bir modeli için olduğu yönünde açıklama yaptı. Yaşanan bu durum için inceleme başlatıldığını açıklayan HCT yetkilisi markanın yeniden İngiltere pazarında olup olmayacağı yönünde ise herhangi bir açıklama yapmadı. 

 

 

 

 


HTC Piyasadan Çekiyor Mu?HTC Piyasadan Çekiyor Mu?
HTC U11 İçin Android 9 Güncellemesi YayınlandıHTC U11 İçin Android 9 Güncellemesi Yayınlandı

PAYLAŞ