Google'ın 3. çeyrek kazancı dudak uçuklattı


Geçtiğimiz günlerde çıkaracağı akıllı saat ve bileklik ile gündeme gelen Google şirketi Alphabet, 3.çeyrekte gelirlerinin artışlarını açıkladı. Google hizmet ve ürün gelirlerinde büyük artış gösterirken hisse başına kazanç beklentilerini karşılayamadı.

Google'ın gözdesi, ana şirketi Alphabet, 2019 yılının üçüncü çeyreğinde elde etmiş olduğu gelirlerinde büyük bir artış olduğunu gösteren mali raporları açıkladı. Şirket 2018 yılında 33.74 milyar dolar olan net gelirini 2019 yılında %20 artırarak 40.49 milyar dolara ulaştırdı.

Alphabet yükselişe geçiyor

Geçtiğimiz yılın raporlarına göre son çeyrekte faaliyet geliri 9.1 milyar dolar, net 7.06 milyar dolar olarak bildirdi. Bu raporlarla birlikte Alphabet, bulunduğumuz 2019 yılının 3.çeyreğinde geçtiğimiz yıl ile aynı dönemde olduğu gibi 9.17 milyar dolar net kar elde etti. Net gelir olarak büyük bir artış yaşayan Google, hisse başına kazançta çok gelişmiş değil.

Bu gelir listesinin yanı sıra Google geçtiğimiz yıl Play Store, Google Cloud kurumsal ve diğer platformlarından toplamda 4.6 milyar dolar kâr elde etti. 2019 yılının kaynaklarından elde edilen gelir büyük artış gösterdi ve 6.42 milyar dolar olarak açıklandı. Sadece Google'da değil Alphabet'e bağlı bir çok şirketin gelirleri yavaş yavaş artıyor. Fiber ve Verily tarafından 155 milyon dolar elde ederken aynı kaynakların işletme maaliyetinde geçtiğimiz yıllara kıyasla 989 milyon dolardan 941 milyon dolar rakamlarına düştü.

Şirket, gelirlerini büyük derecede arttırmış olsa da gelecek zamanlarda basın bültenleri ve hissedarlar için elde etmiş olduğu gelirlerinde daha da düşüş yaşayacak gibi.